Nieuws

Woede over koeien in Tiel

Woede over koeien in Tiel
De redding van de koeien donderdagavond bij de Ophemertsedijk in Tiel heeft tot woedende reacties geleid op onze website.
TIEL - De redding van de koeien donderdagavond bij de Ophemertsedijk in Tiel heeft tot woedende reacties geleid op onze website.
De boosheid richt zich op de eigenaar van de koeien, die de dieren niet eerder in veiligheid zou hebben gebracht. De boer stelt overigens dat dat niet klopt.
Ook is er verontwaardiging over de boer die de beesten van zijn land verdreef, nadat zij zich in veiligheid wilden brengen.
'Wat verschrikkelijk dat er niet eerder is ingegrepen, de eigenaar had dit eerder moeten doen maar wat nog veel erger is dat een boer ze wegjaagt van zijn land, wat is dit voor monster', reageert iemand.
Els stelt dat ze begin vorige week al naar Staatsbosbeheer heeft gebeld, omdat ze gezien had dat de koeien gevaar liepen door het stijgende water. De boer is volgens haar toen ingelicht, maar heeft niets gedaan.
'Schofterig gedrag van die halfgare gozer die daar loopt te vloeken en te tieren tegen de beesten', reageert Bibi op het filmpje. 'Zo raken ze nog meer gestresst. Heeft er zeker geen verstand van.'
Frans S. gaat nog verder: 'Bij de 2 bewuste boeren al het vee ontnemen en voor het gerecht brengen. Schande, schofterig. Elke dierenliefhebber zal er schande over spreken.'