Nieuws

De Klomp: 9000 boetes voor rijden door tunneltje

DE KLOMP - Bij het tunneltje onder de A12 bij De Klomp zijn al bijna 9000 boetes uitgedeeld, meldt de gemeente Ede.
Dat heeft de staatskas al bijna 800.000 euro opgeleverd.
Automobilisten mogen sinds begin dit jaar niet meer door het tunneltje. Ze krijgen een boete van 90 euro als ze dat wel doen. Dagelijks gaan nog tientallen automobilisten de fout in, ondanks verschillende pogingen van de gemeente Ede om dat te voorkomen. Zo is de weg versmald, stond er een tekstkar en is er rood asfalt aangebracht.

Automobilisten eerder gewaarschuwd

De gemeente heeft dinsdag nieuwe borden geplaatst. Automobilisten worden langs wegen die naar het tunneltje leiden veel eerder op de nieuwe situatie gewezen. De borden 'doodlopende weg' zijn weggehaald, omdat die volgens de gemeente kennelijk niet goed werden begrepen.
Automobilisten mogen niet meer door het tunneltje, omdat de gemeente veel minder verkeer in het dorp De Klomp wil. Ze moeten nu over een nieuwe rondweg. Alleen lijnbussen, (brom)fietsers, voetgangers, landbouwvoertuigen, brommobielen en hulpdiensten mogen door het tunneltje.
Sommige mensen zijn al 8 keer geflitst en dat kost 90 euro per keer. Ze laten het er niet bij zitten. Honderden automobilisten hebben al bezwaar aangetekend.