Nieuws

Aardappelen kweken op je balkonnetje

Aardappelen kweken op je balkonnetje
Een gebruiker van de voedselbank uit Nijmegen heeft een idee voor mensen die honger lijden.
NIJMEGEN - Een gebruiker van de voedselbank uit Nijmegen heeft een idee voor mensen die honger lijden.
Een zogenoemde aardappelflat.
Dat is een soort kooi van gaas met daarin stro waartussen op twee verdiepingen pootaardappelen zitten. Dat levert volgens de bedenker jaarlijks voor twee maanden aardappelen op.

Honger

De bedenker Rob Careman zegt dat er bij sommige gebruikers van de voedselbank echt honger is: "Ik kom bij de voedselbank gewoon mensen tegen die honger hebben. Het eten dat we krijgen wordt steeds minder, we krijgen meer zakken chips, koekjes en snoep. Als je daarvan als gezin moet eten, is dat niet voedzaam genoeg."

Eten op de plank

Van zijn laatste geld kocht Rob Careman een tijd geleden 2100 pootaardappelen. Het motto van Careman is: geld is maar een nummer op de bank en aardappelen zijn eten op de plank. Die pootaardappelen kunnen mensen zelf in de tuin kweken of, als ze op een flat wonen, kweken in de 'aardappelflat'. Die kan besteld worden via www.piepertjevoorelkaar.nl
Ook voor mensen die geen gebruik maken van de voedselbank, is de aardappelflat volgens Careman interessant. "Ze hoeven niet meer te slepen met zakken aardappelen en het is veel goedkoper." Door de winst die hij per aardappelflat maakt, kan hij er één gratis weggeven aan mensen die dat niet kunnen betalen.