Nieuws

Meldpunt Neerbosch: veel bellers

Meldpunt Neerbosch: veel bellers
Het donderdag geopende meldpunt Neerbosch wordt overstelpt met telefoontjes.
NIJMEGEN - Het donderdag geopende meldpunt Neerbosch wordt overstelpt met telefoontjes.
Het meldpunt van de Gelderse organisatie voor jeugd en opvoeding Lindenhout is bestemd voor slachtoffers van seksueel misbruik en oud-medewerkers van kinderdorp Neerbosch in Nijmegen.
Het meldpunt heeft inmiddels zeker 15 mensen uitgebreid aan de lijn gehad.
Ook bij Omroep Gelderland en verschillende lotgenotenorganisaties kwamen al tientallen meldingen binnen over seksueel misbruik bij voormalig kinderdorp Neerbosch in de periode 1975-1985.

Meldpunt Neerbosch

Vanaf donderdag 16 mei is een telefoonnummer opengesteld waar signalen en misbruik in de periode 1975 – 1985 gemeld kunnen worden. Via het telefoonnummer 026 – 3842868 van Zorgbelang Gelderland kunnen mensen zich melden die ex-cliënt of ex-medewerker zijn. Zij worden te woord gestaan door de vertrouwenspersonen van Zorgbelang. Na instemming kan de informatie aan de onderzoekers van Verwey Jonker worden doorgegeven als extra input voor het inmiddels gestarte onderzoek. Indien gewenst wordt na melding ondersteuning of hulp geboden. Het telefoonnummer blijft geopend tot eind juni. De onderzoeksresultaten worden in de zomer van 2013 verwacht.