Nieuws

Misbruikmeldpunt Neerbosch geopend

Misbruikmeldpunt Neerbosch geopend
Jeugdzorginstelling Lindenhout heeft een telefoonnummer opengesteld waar signalen van misstanden en misbruik in de periode 1975-1985 bij kinderdorp Neerbosch kunnen worden gemeld..
NIJMEGEN - Jeugdzorginstelling Lindenhout heeft een telefoonnummer opengesteld waar signalen van misstanden en misbruik in de periode 1975-1985 bij kinderdorp Neerbosch kunnen worden gemeld..
"/> In krantenadvertenties maakt Lindenhout melding van het meldpunt.
Het telefoonnummer is 026-3842868. Bellers worden te woord gestaan door vertrouwenspersonen van Zorgbelang Gelderland.
Lindenhout, de instelling waar Neerbosch in over is gegaan, laat momenteel onafhankelijk onderzoek doen naar de periode 1975-1985. Bij Omroep Gelderland en lotgenoteninstellingen hebben zich inmiddels tientallen slachtoffers gemeld die zeggen dat ze zijn misbruikt toen ze als kind in het kinderdorp verbleven.

Teleurstelling bij slachtoffers

Een aantal slachtoffers is teleurgesteld dat het onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut zich alleen richt op de periode 1975-1985. Zo zegt één man het bijzonder frustrerend te vinden voor ouderen die na heel lang gezwegen te hebben nu eindelijk hun mond hebben open gedaan. Op deze manier worden deze slachtoffers niet erkend, vindt hij.