Nieuws

Slachtoffer paasvuur niet kwaad op duwer

TWELLO - De vader van de 18-jarige Kevin uit Twello die eerste paasdag in Teuge in het paasvuur terechtkwam, wil dat er een eind komt aan alle indianenverhalen die de ronde doen over het incident.Volgens de organisatie van het paasvuur stond het slachtoffer te plassen en werd hij toen het vuur ingeduwd.
Volgens de vader van Kevin klopt dit niet. Hij schetst in overleg met zijn zoon een heel ander beeld van het gebeuren.

Grootste paasvuur aller tijden

Kevin bezocht vorig jaar met zijn vader het grootste paasvuur aller tijden in Espelo. Dit jaar riep hij bij wijze van grap over het paasvuur in Teuge 'dat ding is zo klein, dat pis je nog uit'.
Iemand van de organisatie zei 'nou, dan moet je dat maar doen', waarop Kevin bij wijze van grap bij het vuur ging staan. Het vuur was toen al bijna uitgebrand en niet meer dan 2 meter hoog, waardoor je er makkelijk naast kon staan. 

'Niet kwaad op verdachte'

Een 15-jarige bekende uit de gemeente Voorst liep tegen Kevin aan, waardoor hij voorover in het vuur viel. Volgens de vader kan dit natuurlijk niet, maar was het niet zo bedoeld. Kevin zelf spreekt van een domme actie, maar is niet kwaad op hem. Hij vindt het een nare gedachte dat een 15-jarige jongen die het absoluut niet zo bedoeld heeft, nu vastzit en ook ouders heeft die het er erg moeilijk mee hebben.

'Hoogstens taakstrafje'

De vader van Kevin heeft wel aangifte tegen de 15-jarige gedaan, maar dat moest van de politie om verzekeringstechnische gronden. 'De jongen heeft nu 3 dagen in de cel gezeten en zal er goed over nagedacht hebben. Wat mij betreft als hij toch moet worden gestraft, dan hoogstens met een taakstrafje. We kennen die jongen. Hij heeft nog nooit iets gedaan wat niet mag of kan. Hij zou niet eens een fiets stelen', aldus de vader.

'Niet naar huis gevlucht'

Ook het verhaal dat de verdachte naar huis zou zijn gevlucht, klopt volgens de vader van het slachtoffer niet. De 15-jarige heeft zelfs nog geprobeerd om Kevin uit het vuur te trekken. Hij is door omstanders naar huis gestuurd om eventuele commotie te voorkomen.
De geruchten dat er veel alcohol in het spel was, wordt door de vader naar het rijk der fabelen verwezen. Kevin had niet meer dan 3 flesjes bier gedronken die avond. 

Nog 3 weken in brandwondencentrum

Het slachtoffer ligt met tweede- en derdegraads brandwonden aan handen en knieën in het ziekenhuis. Hij is woensdag geopereerd om te zien hoe ernstig de verbrandingen aan zijn handen zijn. Hij zal zeker nog 3 weken in het brandwondencentrum in Beverwijk moeten blijven.