Nieuws

5 jaar cel voor militair na verkrachting prostituee

5 jaar cel voor militair na verkrachting prostituee
Een 32-jarige militair is tot 5 jaar cel veroordeeld voor verkrachting en zware mishandeling van een prostituee in Nijmegen.De militair bezocht de Litouwse februari vorig jaar op een vroege zondagochtend.
ARNHEM - Een 32-jarige militair is tot 5 jaar cel veroordeeld voor verkrachting en zware mishandeling van een prostituee in Nijmegen.De militair bezocht de Litouwse februari vorig jaar op een vroege zondagochtend.
Nadat hij in het pand aan de Nieuwe Markt seks met haar had gehad, verkrachtte hij haar. Ook sloeg hij haar met zijn vuisten hard in het gezicht. Hij liet de vrouw bewusteloos achter. De man had te veel gedronken. 
De vrouw liep een gebroken neus op en heeft aan de mishandeling blijvende littekens in het gezicht overgehouden. Ook is ze getraumatiseerd geraakt.

Hogere straf geëist

Het Openbaar Ministerie had 6 jaar geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat de militair verminderd toerekeningsvatbaar was. De man heeft aan zijn uitzending naar de Afghaanse provincie Uruzgan een posttraumatische stressstoornis overgehouden. Voor de rechters speelde ook mee dat de man heeft meegewerkt aan het onderzoek en dat hij spijt heeft betuigd.
De militair was al eens veroordeeld voor een mishandeling en toen hij de prostituee verkrachtte en mishandelde, zat hij nog in de proeftijd van zijn eerdere veroordeling.