Nieuws

Theatervoorstelling over pesten succes

Theatervoorstelling over pesten succes
Jeffrey Arenz uit Wijchen stond vrijdagavond met zijn voorstelling Gepest op de planken in Villa2b in Arnhem.
ARNHEM - Jeffrey Arenz uit Wijchen stond vrijdagavond met zijn voorstelling Gepest op de planken in Villa2b in Arnhem.
De voorstelling gaat over zijn ervaringen op een middelbare school in Didam, waar hij gepest zou zijn.
Via een actie op Twitter haalde hij geld op voor de reiskosten en het maken van een logo voor zijn show. Met de opbrengst van de kaartverkoop kon de zaal worden gehuurd, waar plek was voor zo'n 50 mensen.

Mooiste dag

Volgens Arenz was vrijdag een van de mooiste dagen uit zijn leven en werd de voorstelling goed ontvangen door het publiek, waaronder veel kinderen. 'Ik wil vertellen hoe het is om gepest te worden. Het is vreselijk om het gevoel te hebben er niet bij te horen.' Hij hoopt dat de kinderen die in de zaal  zaten ook hun verhaal willen delen.
Hij gaat de voorstelling nog zeker twee keer opvoeren: hij heeft na afloop meteen een aanbieding gekregen om het stuk nog eens in Arnhem te spelen en ook werd hij benaderd door een schouwburgmedewerker uit het westen van het land.

Lang geleden

De pestkoppen van toen zijn al lang niet meer in zijn omgeving, toch heeft Arenz nog elke dag last van de gevolgen. 'Ik merk dat ik snel in de verdediging schiet als iemand een opmerking tegen me maakt. En ik ben onzeker als ik in groepen mensen ben. Als mensen me aankijken dan denk ik meteen; die mag me niet'.