vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandGruwelijke zaak anorexiaverkrachter

ZUTPHEN - Een 44-jarige man uit Apeldoorn hangt mogelijk tbs met dwangverpleging boven het hoofd. Dat was de voorlopige conclusie van de officier van justitie tijdens een pro-formazitting in Zutphen tegen de 'anorexia-verkrachter'. Hij zou volgens de officier meerdere jonge vrouwen door het hele land op gruwelijke wijze hebben verkracht, uitgehongerd en mishandeld.  Via het internet speurde hij de meisjes op. Daarbij deed hij zich voor als maatschappelijk werker. Enkele meisjes kreeg hij zover dat ze bij hem in Apeldoorn gingen wonen.

Minimaal vijf slachtoffers

De man zit nu een jaar vast in de gevangenis in Arnhem. Hij wordt onder meer verdacht van mishandeling, ontvoering, produktie van kinderporno en afpersing. Het jongste slachtoffer was 16 jaar. De Apeldoorner zou minimaal vijf slachtoffers gemaakt hebben. Of de officier ook daadwerkelijk tbs gaat eisen, wordt pas later duidelijk omdat de zaak nog inhoudelijk moet worden behandeld en de rechtbank nog in het bezit moet komen van rapporten. 

Tumor in het hoofd

Een verzoek tot vrijlating op medische gronden werd dinsdag door de rechter direct afgewezen. Uit een onderzoek in het Pieter Baan Centrum bleek dat de verdachte een tumor in het hoofd had. Ook wil de Apeldoorner in zijn woning nog een schriftelijke verklaring van een van zijn slachtoffers zoeken die hij wil gebruiken bij zijn verdediging. De rechter vond die argumenten echter niet opwegen tegen de ernst van de gronden die hem ten laste worden gelegd. Wel mag de man onder politiebegeleiding op zoek naar de stukken.

Weinig berouw

De Apeldoorner was zelf aanwezig tijdens de pro formazitting. Hij toonde, toen hij van de rechter het woord kreeg, weinig berouw. Wel zei de man dat er sprake was van een 'misverstand' toen de rechter checkte of verdachte afgelopen week een zelfmoordpoging had gedaan.  

De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 29 mei. De meervoudige kamer van de rechtbank denkt ook 30 mei nog nodig te hebben om het omvangrijke dossier te behandelen.  

A A A
dinsdag 05 maart 2013 | 13:20 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 05 maart 2013 | 17:03
|

REACTIES

13-03-2013 23:16
Als deze man niet meer zou leven zou het zoveel makkelijker zijn voor meisjes en hun ouders
06-03-2013 00:14
Een geest die heeeeeeel ziek is!
Geplaatst door: Bobo - 05-03-2013 17:23
Van dit soort walgelijke types word ik zo moe. Zonde van het geld en de tijd die aan een dergelijk individu worden besteed. Iedere straf is te mild.
Geplaatst door: Marijke - 05-03-2013 12:43
Pff enja hoor gevalletje ben zielig en zal het nooit meer doen,levenslang vastzetten die gast ,sleutel wegpleuren.
Geplaatst door: rottweiler - 05-03-2013 11:19
deze man gewoon tbs met dwangverpleging geven ik heb ook een fout begaan waar door ik tbs met voor waarden kreeg dus verdient hij het ook
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox