Nieuws

Taakstraf voor NVU-voorman Kusters

Taakstraf voor NVU-voorman Kusters
NVU-voorman Constant Kusters is veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf voor belediging en aanzet tot discriminatie.De rechtbank in Almelo achtte dinsdag bewezen dat de Arnhemmer tijdens een demonstratie van zijn Nederlandse Volks Unie in Enschede in mei 2011 buiten zijn boekje is gegaan.Toen werden leuzen geroepen als 'Nederland voor de Nederlanders' en 'Ali B.
ARNHEM - NVU-voorman Constant Kusters is veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf voor belediging en aanzet tot discriminatie.De rechtbank in Almelo achtte dinsdag bewezen dat de Arnhemmer tijdens een demonstratie van zijn Nederlandse Volks Unie in Enschede in mei 2011 buiten zijn boekje is gegaan.Toen werden leuzen geroepen als 'Nederland voor de Nederlanders' en 'Ali B.
en Mustafa, ga terug naar Ankara'. Ook droegen de demonstranten vlaggen met het White Power-symbool.
De Duitse neonazi Axel Reitz, die ook op de demonstratie sprak, is veroordeeld tot een boete van 500 euro en een week voorwaardelijke celstraf. Twee medestanders van Kusters moeten respectievelijk een taakstraf van 30 uur uitvoeren en een boete van 500 euro betalen.

Ook voorwaardelijke cel vanwege eerdere veroordelingen

De straffen zijn vrijwel conform de eis. De rechterbank voegde een voorwaardelijke celstraf aan de taakstraf voor Kusters toe, omdat hij in het verleden ook al is veroordeeld voor discriminerende uitlatingen. Kusters zelf beriep zich op het recht van vrije meningsuiting.