Nieuws

600.000 euro voor atletiekcomplex Winterswijk

600.000 euro voor atletiekcomplex Winterswijk
De Winterswijkse atletiekvereniging Archeus krijgt van de provincie 600.000 euro voor een nieuwe accommodatie.
WINTERSWIJK - De Winterswijkse atletiekvereniging Archeus krijgt van de provincie 600.000 euro voor een nieuwe accommodatie.
'De vlag gaat nog niet uit. Maar de eerste horde is genomen', zegt secretaris Jan Ruesink.
Er is 1,2 miljoen euro nodig voor de accommodatie aan de Vredenseweg, waar voetbalclub SKVW zat. Archeus hoopt op steun van de gemeente en denkt ook zelf wat te kunnen bijdragen. Mogelijk komt er geld van de Euregio, omdat de accommodatie ook aantrekkelijk kan zijn voor atleten uit het Duitse Vreden. Daar is wel een vereniging, maar geen baan.

In het oosten van de Achterhoek is nog geen 400-meterbaan. Afbeelding Archeus/Atletiekunie.

400-meterbaan

Er moet een zeslaans 400-meterbaan komen, die geschikt is voor officiële wedstrijden. Ruesink hoopt dat de vereniging eind dit jaar met de aanleg van de baan kan beginnen. Archeus heeft nu een 300-meterbaan in het centrum van Winterswijk, achter de oude Driemark-school. De atletiekvereniging moet wijken voor woningen.

Snelstgroeiende atletiekvereniging

Archeus is voor het tweede jaar op rij de snelstgroeiende atletiekvereniging van Nederland, aldus Ruesink. De club, die dit jaar 25 jaar bestaat, telt nu zo'n 300 leden. Er komt vooral veel jeugd bij. Ook blijven volgens Ruesink nogal wat atleten 'hangen' die deelnamen aan het programma Start-to-run, waar onder goede begeleiding kan worden begonnen met hardlopen.
Indeling accommodatie (pdf) zoals door de Atletiekunie is uitgewerkt.
Afbeelding boven artikel: Flickr/Finsec