Nieuws

Mogelijk ontslagen bij vervoerder Syntus

DOETINCHEM - Bij vervoerder Syntus vallen mogelijk ontslagen.
Het bedrijf moet maatregelen nemen, omdat het financiële problemen heeft.
Belangrijke oorzaak voor de problemen is volgens Syntus de snelle groei die het de laatste jaren doormaakte. Zo moest het bedrijf extra personeel inzetten om de dienstverlening volgens afspraak te kunnen uitvoeren. Syntus zegt dat het te goedkoop inschreef op het busvervoer op de Veluwe.

Geen rijdend personeel weg

Volgens Syntus hoeft er geen rijdend personeel weg. Als er ontslagen vallen, dan gaat het om stafpersoneel. Reizigers zullen niets van de maatregelen merken, zegt woordvoerster Petra Wessels. Volgens vakbond FNV maakt het personeel zich zorgen.
Syntus ontkent dat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar is, zoals de NOS meldt op basis van bronnen rond Syntus. De salarissen over juni zullen gewoon worden betaald, zegt de woordvoerster.

Contract is contract

De provincie zegt al enkele weken op de hoogte te zijn van de problemen en vertrouwt erop dat de maatregelen zullen helpen. Ze wil het contract met Syntus, dat tot 2016 loopt, niet aanpassen. Volgens de woordvoerster van Syntus is dat ook niet nodig. "We zullen de contractverplichtingen netjes nakomen."

Vertrek algemeen directeur Frank de Leeuw

In februari vertrok algemeen directeur Frank de Leeuw. Het bedrijf zei toen in een persbericht dat "na een roerig en hectisch jaar 2011 er voor het bedrijf een nieuwe fase is aangebroken, waarin de focus ligt op stabiliteit en rendement."
Het hoofdkantoor van Syntus staat in Doetinchem. Ook heeft het bedrijf vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Dedemsvaart, Deventer, Ede, Goor, Harderwijk, Neede, Tiel, Winterswijk, Zutphen en Zwolle.