vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandTennisster Tamaëla bewusteloos geslagen

VERSMOLD - De Culemborgse tennisster Elise Tamaëla is maandag in elkaar geslagen en bewusteloos geraakt. Dat gebeurde op de tribune van het challengertoernooi in het Duitse Versmold.

Tamaëla zat op de tribune om te kijken naar de wedstrijd van landgenote Danielle Harmsen tegen Karen Barbat. De vader van Harmsen tegenstander, Mihai Barbat, maakte volgens Tamaela's moeder al de hele dag rascistische opmerkingen aan het adres van haar dochter: "Hij noemde haar al de hele dag 'black chickie' ofzo. Toen Elise daar wat van zei gaf hij haar twee harde klappen tegen haar slaap. Ze raakte daardoor buiten bewustzijn en kwam na vijf minuten weer bij."

Vervolgens is ze naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Daar adviseerde ze haar naar het ziekenhuis te gaan waar ze de nacht doorbracht aan de bewaking. "Nu gaat het wel goed met haar," vervolgt haar moeder. "Het had verkeerd af kunnen lopen. Die man is gewoon een crimineel."

Tameala komt terug uit Duitsland, Mihai Barbat en zijn dochter Karen zijn na het voorval direct gevlucht.


Volgens de broer van Elise Tamaëla heeft zijn zusje een hersenschudding en een gezwollen gezicht. Dat meldde hij vannacht op Twitter.

 

A A A
dinsdag 09 augustus 2011 | 12:53 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 09 augustus 2011 | 14:40
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox