Uitzending 11 februari - Vera Lynn


'Sweetheart of the forces' werd ze genoemd. Met liederen als  'The White Cliffs of Dover'  en natuurlijk  'We’ll meet again' veroverde Vera Lynn in de oorlogsjaren de harten van velen.  Vrouwen in Oorlogstijd zoekt het icoon van de jaren ’40 thuis op in Engeland. Marlies Claasen spreekt  met Vera Lynn over de rol die zij in de oorlog speelde en hoe ze aan de geuzennaam Sweethart of the forces komt. 

 

 


Voor de handtekeningenjagers. Voor de handtekeningenjagers.


Lynn had haar eigen radioprogramma Sincerely Yours, waarin ze verzoeknummers zong en boodschappen van het thuisfront doorgaf aan de troepen in het buitenland. Later trad ze op voor soldaten in Birma. 

 


Vera Lynn in Birma temidden van Britse en gemenebest-soldaten. Vera Lynn in Birma temidden van Britse en gemenebest-soldaten.


Soldaten droegen haar op handen, zo werd Vera Lynn het symbool van hoop tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook na de oorlog deed ze van zich horen. Zo kwam vorig jaar haar cd We’ll meet again, The Very Best of Vera Lynn op nummer 1 in de Britse cd top 40. Daarmee is ze met haar 92 jaar de oudste artiest die dat voor elkaar gekregen heeft.

 


   

A A A
maandag 01 februari 2010 | 13:24 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 28 mei 2013 | 15:45
|

REACTIES

Geplaatst door: Bert van Oijen - 02-05-2011 11:27
Met enige regelmaat kijk ik naar het intervieuw van Marlies met mevr
Vera Lynn.
Telkens weer emotioneel geraakt omdat mijn overleden vader dit ook altijd was bij het horen van dit prachtige lied.
Dank, heel veel dank Marlies voor dit uitmuntend stukje televisie
Geplaatst door: Guusje Dijkmans-Wasmann - 17-02-2010 21:30
Mevrouw Bep Wasmann-Oremus (90 jaar) is ook opgenomen in het programma 'Vrouwen in oorlogstijd'. Ze hebben haar daar echter mevr. Visser genoemd
Graag rectificatie.
Geplaatst door: G. Ooms - 12-02-2010 12:53
Wat een indrukwekkende, ontroerende uitzending! Ik heb zelfs nogmaals naar de herhaling gekeken. Groot compliment voor het integere interview en prachtig gezongen "We'll meet again".
Geplaatst door: Bart van Leeuwen - 12-02-2010 12:14
Wat een fantastische uitzending hebben jullie gemaakt van het gesprek tussen Vera Lynn en Marlies Klaassen. Ik was er helemaal van onder de indruk. Wat heeft Marlies een prachtig gesprek op gang gekregen en zo integer. Marlies ik ben erg onder de indruk van je. Iedereen zou dit programma moeten zien. Er is zoveel van te leren. Iemand uit laten praten, de juiste vragen stellen, en je gesprekspartnet op zijn/haar gemak stellen. Marlies, bedankt, Bart
Geplaatst door: mevr.Facteur - 12-02-2010 02:55
Wat een mooie uitzending !! Even schrok ik toen Marlies voorstelde om uitgerekend dat lied te gaan zingen, maar ze deed het prachtig !
Compliment! En wat zou het leuk zijn als Dame Vera Lynn in mei 2010 in Nederland kon zijn, maar dat zal wel niet haalbaar zijn.....
Geplaatst door: Willem - 12-02-2010 00:54
Marlies geweldig !!!! wat een prachtige uitzendig met Vera Lynn
Geplaatst door: Jolanthe Keg - 12-02-2010 00:36
Graag een groot compliment voor de serie "vrouwen in oorlogstijd" met de uitzending van Vera lynn 11/2 als prachtig ontroerend "monument" over die tijd! Top televisie! Hartelijk dank!
Geplaatst door: Ann - 11-02-2010 23:04
Ik heb met gemengde gevoelens gekeken naar jullie uitzending met Vera Lynn.Mijn moeder woonde tijdens de tweede wereld oorlog in Engeland was verloofd haar grote liefde vertrok naar Birma hij kwam helaas niet meer terug.Hun lied was we'll meet again ze huilde altijd als ze hem hoorde.Helaas is inmiddels ook zij overleden op valentijns dag is het 9jaar geleden.We'll meet again werd gespeeld tijdens haar afscheid en op haar graf staat ook de tekst die zoveel voor haar betekende.
Geplaatst door: Ria - 11-02-2010 21:55
Prachtige uitzending van Marlies,
integer en respectvol naar Dame Vera.
Weet nog goed dat mijn vader ook een zwak voor haar had,omroep gelderland ga zo door !!!
Geplaatst door: Jo - 11-02-2010 20:02
Wat een fantastische uitzending van onze Sweetheart of Omroep Gelderland Marlies en Vera Lynn! Ik vind de hele serie van bijzondere waarde en vandaag heb ik van het begin tot het einde genoten. Bedankt!
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.