De Graafschap faalt op alle fronten

DOETINCHEM - De Graafschap heeft een volledig mislukt seizoen achter de rug. Op alle fronten faalde de Doetinchemse club met als dieptepunt zondagmiddag de degradatie naar de eerste divisie. Eerder gebeurde dat de afgelopen tien jaar al in 2003, 2005 en 2009.

Het seizoen kende een bijzonder onrustig verloop. Trainer Andries Ulderink vertrok kort na de winterstop zwaar aangeslagen. Geld voor versterkingen was er niet. De Aaltenaar haalde met veel jonge spelers nauwelijks resultaat, maar zijn opvolger Richard Roelofsen deed het daarna niet beter.

Ulderink botste al vroeg in het seizoen met Leen Looijen. De technisch directeur mocht van het bestuur volledig zijn gang gaan en haalde mislukte en dure spelers als Johnson, Abdulah en Sreckovic naar Doetinchem. Johnson kwam ook nog eens in aanraking met justitie toen hij met drank op in Nijmegen tegen een rotonde botste. Toen Looijen er niet in slaagde Badibanga te huren van Anderlecht, barstte de bom. Kort daarop werd Looijen ontslagen. De directie koos de kant van Ulderink. Na het gedwongen vertrek van Looijen moest Ulderink onder meer ook spelers scouten en weken van meer dan zestig uur waren geen uitzondering.

Ulderink stapte na een thuisnederlaag tegen RKC zichtbaar vermoeid en gedesillusioneerd op. Het bestuur en directeur Bloemers riepen met Richard Roelofsen in de eredivisie te zullen blijven. Met Roelofsen aan het roer stuntte De Graafschap direct bij Roda JC. Daarna volgde echter een lange serie nederlagen. De Graafschap kreeg veel kritiek op de defensieve speelwijze waar Roelofsen voor had gekozen.

Met hangen en wurgen voorkwam De Graafschap directe degradatie. Thuis tegen Excelsior werd het ternauwernood 2-2. In de play-offs faalde de ploeg echter opnieuw hopeloos. Twee slechte wedstrijden tegen FC Den Bosch zorgden voor een terugkeer naar de eerste divisie.

A A A
zondag 13 mei 2012 | 21:47 | Laatst bijgewerkt op: maandag 14 mei 2012 | 11:31
|

Laatste Sportnieuws

        

#sportGLD op Twitter


  

Houd jezelf via Twitter op de hoogte van

het laatste sportnieuws uit Gelderland

  

 

Word fan van ons!