In Gelderland Live elke zondag om 11 uur


Actualiteiten en achtergronden van het nieuws

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten die praten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.

Eerste Paasdag

JEROEN DIJSSELBLOEM: van student in Wageningen tot voorzitter van de Eurogroep

Intelligent, koelbloedig, evenwichtig, een tikje stijf en hondsloyaal zijn een aantal van de omschrijvingen van de Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Sinds zijn studententijd is Wageningen zijn thuis, maar de tijd dat hij kan genieten van zijn prachtige woonomgeving aan de Rijn wordt door zijn overvolle agenda steeds spaarzamer. Aanstaande zondag heeft Erik van der Pol een uitgebreid gesprek met hem in een bijzondere Paasuitzending van In Gelderland Live (11.00 uur).Een gesprek over een politieke bliksemcarrière: van Wageningse student en lokaal PvdA raadslid tot een inmiddels gerespecteerd voorzitter van de Eurogroep. We praten over zijn werk op het nationale toneel als minister en op het internationale podium als Eurogroepvoorzitter. Afgelopen jaar kreeg hij veel kritiek over zich heen, zowel in binnen- als buitenland. Toch oogstte hij veel lof voor zijn aanpak van de bankencrisis op Cyprus.


Vorig jaar werd hij door de parlementaire pers verkozen tot politicus van het jaar, maar is hij inmiddels eigenlijk niet te groot voor Nederland en zijn partij de PvdA?


Uitzending: Eerste Paasdag, 11.00 uur.

De uitzending wordt op Tweede Paasdag herhaald om 18.20 uur. En daarna ieder uur.Presentatie: Erik van der Pol


Heeft u vragen, opmerkingen of tips, mail dan naar ingelderlandlive@gld.nl