In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.

Zondag 19 april

Gratis geld voor iedereen! Het klinkt te mooi om waar te zijn maar het basisinkomen lijkt wel degelijk realiteit te worden. Steeds meer gemeenten overwegen een proef. Zoals Nijmegen. Lisa Westerveld van GroenLinks Nijmegen vertelt erover. Annet de Lange, lector Human Resource Management aan de HAN, deed er samen met 160 andere experts onderzoek naar in opdracht van de provincie. Zij vertelt over haar bevindingen.

De historische Jezus heeft nooit bestaan. Dat is de conclusie van dominee Edward van der Kaaij uit Nijkerk. Een conclusie die hemzelf schokte, maar anderen nog veel meer. De bewering is Van der Kaaij op een schorsing komen te staan in zijn eigen Vredeskerk. De vraag is: komt hij ooit nog terug?

En ooit van een graphic novel gehoord? Dat is een soort roman in stripvorm. Nijmegenaar Roel Venderbosch maakte er een. De veelzijdige tekenaar vertelt over zijn debuut KSX en zijn vele andere werkzaamheden, zo is hij ook cartoonist voor NRC Handelsblad.

presentatie: Erik van der Pol

In Gelderland Live wordt live uitgezonden om 11.00 uur. Herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25 uur.

Reageren? ingelderlandlive@gld.nl