In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.


Zondag 21 december

Je hebben liever niet met ze te maken, maar als het er van komt, zijn ze van levensbelang: de centralisten van de ambulance meldkamer. Piet-Hein ten Hacken hoofd van de meldkamer Gelderland Midden over hoe moeilijk het is om geschikte centralisten te vinden en op te leiden. Want hoe train je iemand als elke fout een leven kost? Met een spelletje van serious gameontwikkelaar Flavour. En dat werkt volgens directeur Emily Jacometti.

Hij ging ooit de Tweede Kamer in om herhaling van de MKZ crisis te voorkomen. Tegenwoordig werkt hij in Rome als politiek adviseur bij het veterinair bureau van de Wereldvoedselorganisatie. Gelders CDA'er Henk Jan Ormel over de rode draad in zijn leven, zijn passie voor de wereldwijde aanpak van dierziekten.

Mag je een dronken oom het huis uitzetten bij het kerstdiner? En waar laat je je servet eigenlijk? Butler Laurens vertelt hoe we met goede manieren de feestdagen doorkomen. presentatie: Annemieke Schakelaar

In Gelderland Live wordt live uitgezonden om 11.00. Herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25.

Reageren? ingelderlandlive@gld.nl