In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.

Zondag 23 november / transport en logistiek/ Tiel

Oud-vakbondsleider en PvdA Europarlementariër Agnes Jongerius is te gast om te praten over de oneerlijke concurrentie van goedkope chauffeurs uit Oost-Europa.

Gelderland is de poort naar Europa; alle grote rivieren, de belangrijkste oost-westverbindingen en niet te vergeten de Betuwelijn lopen dwars door onze provincie. Maar wat hebben we daar eigenlijk aan? De Betuwelijn stopt nergens en tegen de tijd dat de A15 eindelijk door wordt getrokken, is hij al weer dicht geslibd met files.

Toch heeft Rivierenland de sector genoeg te bieden. De komende economie uitzending komt daarom vanaf DE logistieke hotspot van Gelderland: bedrijventerrein Medel bij Tiel. We praten met ondernemers over de moordende concurrentie uit Oost-Europa, maar ook over toekomstvisies en wat de regio wel of niet heeft. Met oa ondernemers

Rien Geurts - directeur BCTN containerterminal Nijmegen
Crijn Mol
– directeur Mol Cargo
Arno Driessen
– directeur van Selman Transporten B.V.
Frank van der Weide
- directeur Tegelgroep Nederland

En beleidsmakers als VVD Tweede Kamerlid Remco Dijkstra en Gelders gedeputeerde economie & infrastructuur Conny Bieze.


Live-uitzending bijwonen?

Dat kan, stuur dan een mailtje naar ingelderlandlive@gld.nl

U wordt verzocht om 10.00 aanwezig te zijn bij Mol Cargo, Het Eek 9, 4004 LM Tiel. De live-uitzending is van 11.00 tot 12.00. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Presentatie: Erik van der Pol & Annemieke Schakelaar

Uitzending: zondagochtend om 11.00 uur, herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25 uur.