In Gelderland Live elke zondag om 11 uur


In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten die praten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur. 


In Gelderland Live / economie / zondag 26 oktober

Komende zondag 26 oktober is de tweede economiespecial van In Gelderland Live. Deze keer komen we vanuit de Dru Cultuurfabriek in Ulft. Thema: technologie en de (slimme) maakindustrie.

We praten met Achterhoekse bedrijven en andere betrokkenen zoals het innovatiecentrum ICER over hoe het gaat met de sector en wat er voor nodig is om van de Achterhoek de maakregio van Nederland te maken.

Daarnaast schuiven aan FNV voorzitter Ton Heerts en MKB Nederland voorzitter en ere-voorzitter van de metaalunie Michael van Straalen. Hoe moeten we bijvoorbeeld omgaan met een sector die moet kunnen krimpen en groeien met de vraag van de markt en hoe zorgen we voor meer goede werkgelegenheid en goed geschoold personeel in een krimpgebied?

Aan gedeputeerde van financiën Jan Markink onder andere de vraag: wat hebben de miljoenen crisisinvesteringen van de provincie opgeleverd in de Achterhoek en in de rest van Gelderland?

U kunt de live opnames bijwonen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de ondernemers en andere gasten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meldt u aan via e-mail: ingelderlandlive@gld.nl o.v.v. bijwonen of bel Audrey Boeff 06-520 33 763.

Locatie
DRU cultuurfabriek
Conferentiezaal
Hutteweg 24
7071 BV Ulft

Tijd
10.00 – 10.45 uur ontvangst met koffie/thee
11.00 – 12.00 uur registratie In Gelderland Live
12.00 – 13.00 uur napraten met een hapje en een drankje

Presentatie: Annemieke Schakelaar & Erik van der Pol

Uitzending: zondagochtend om 11.00 uur, herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25.