Vlammenzee Nijkerk: 'brand meester'

NIJKERK - Een zeer grote brand heeft donderdagavond een kunststoffenfabriek aan de Gezellenstraat in Nijkerk in de as gelegd. Niemand raakte daarbij gewond.

De brand ontstond rond zes uur. De massaal aanwezige brandweer kon het pand niet meer redden, maar kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden.

Meerdere bedrijven ontruimd

De brand woedde op een bedrijventerrein en heeft het gehele pand verwoest. In de fabriek lagen volgens een brandweerwoordvoerder kunststof pallets opgeslagen. Door de omvang van de brand moesten meerdere omliggende bedrijven worden ontruimd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bij de brand zijn zo'n 90 hulpverleners ingezet. De brandweer heeft twee kranen ingezet om delen van het pand te slopen en de laatste brandhaarden te kunnen blussen. Voor de veiligheid is het terrein afgezet met hekken. Personeel van de kunststoffenfabriek is opgevangen bij een nabijgelegen bedrijf.

Locatie van de fabriek in Nijkerk Foto's: E.Livestro

Dikke rookpluimen

De dikke zwarte rookwolken die bij de brand vrijkwamen, waren tot ver in de omgeving te zien. Omdat de wind richting Flevopolder stond, was er geen gevaar voor personen in de omgeving. Uit metingen is gebleken dat er geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen zijn vrijgekomen. Omwonenden werd wel geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. de komende dagen moeten mensen in de wijde omtreke rekening houden met roetdeeltjes op groente en fruit en op speeltoestellen. Die moeten eerst schoongemaakt worden. Boeren moeten hun vee binnen een kilometer van de brandhaard binen  houden.

Vanwege de brand was de A28 tussen Hoevelaken en Harderwijk enige tijd in beide richtingen afgesloten. Rond 22.00 uur ging de weg weer open.

A A A
vrijdag 04 mei 2012 | 00:41 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 september 2013 | 03:41
|

REACTIES

Geplaatst door: rood kapje - 04-05-2012 17:51
Geen giftige stoffen,maar waarom moeten de koeien dan binnen blijven ? Rook zo zwart als roet,en dan beweren dat de concetratie van packs laag is..niks aan de hand ,gewoon doorlopen mensen..!
Geplaatst door: m - 04-05-2012 09:41
en geen naam en dan zulke sneu je dingen zeggen die genen spoort ook niet
Geplaatst door: Henk - 04-05-2012 00:54
@03-05-2012 23:00 het is gewoon zielig dat je geen naam durft te plaatsen. Gezien jouw reactie en de spelfouten die je maakt moet je wel een extreem laag I.Q. hebben. Waarschijnlijk weet je niet wat dat is en daarom heb ik hier een linkje voor je: http://nl.wikipedia.org/wiki/IQ
Voor de betrokkenen van de brand: Heel erg veel sterkte!
Geplaatst door: Gert - 03-05-2012 23:35
Wat is het Sneu om dit nu al te veronderstellen, en dan ook je naam niet te vertellen.
03-05-2012 23:00
Tsja het crisis, de grote bedrijven kunnen nu het geld nog opstrijken van de verzekering als ze failliet zijn niet meer. Ik merk dat er bij onze spuitgieterij ook steeds minder orders binnen komen. Niet dat ik zeg dat het moedwillig gedaan is, maar de kans bestaat natuurlijk wel. Sneu voor iedereen die er werkt natuurlijk.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.