Wethouder: '3 ton wachtgeld terecht'

OLDEBROEK - Voormalig wethouder Kok (CU) van de Oldebroek die onlangs moest opstappen omdat hij porno bekeek op zijn werkcomputer, had graag willen aanblijven. 'Ik heb daar zelfs voorstellen voor gedaan, maar de gemeente besloot dat het zo niet langer kon', aldus Kok.

Gemeente bracht pijnlijke details naar buiten

Kok is verbolgen over het feit dat de gemeente de pijnlijke details naar buiten bracht. Zelf voerde hij toen de hoge werkdruk als reden aan voor zijn vertrek. Nadat in Oldebroek op straat verhalen gingen circuleren over de ware reden van zijn vertrek, besloot de gemeente openheid van zaken te geven en naar buiten te brengen dat Kok was betrapt terwijl hij 'naar afbeeldingen van ontklede vrouwen' keek.

Kok: slachtoffer van publiciteit

Kok spreekt van imagoschade. 'Het wordt voor mij nog moeilijker een nieuwe baan te vinden. Daarom is de bijna 3 ton wachtgeld terecht.'

Verontwaardiging en onbegrip over wachtgeld

Na het bekend worden van het feit dat Kok recht heeft op bijna 3 ton aan wachtgeld volgden talloze verontwaardigde reacties op de website van Omroep Gelderland. Burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek zegt in een reactie dat de kwestie enkel verliezers kent. Hij is gebonden aan de wet en daarom moet de gemeente het wachtgeld gewoon betalen.

Kok vindt dat hij door alle publiciteit onevenredig is gestraft. 'Negen van de tien keer wordt zoiets waarschijnlijk met de mantel der liefde bedekt, en die andere keer komt het in ieder geval niet in de krant.'A A A
vrijdag 11 mei 2012 | 14:03 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 11 mei 2012 | 18:08
|