Pleyade weert medewerkers vakbond

ARNHEM - Zorginstelling Pleyade in Arnhem gaat medewerkers van Abvakabo FNV weren als zij bij Pleyade willen overleggen of actie willen voeren. Dat heeft Pleyade de vakbond in een brief laten weten.

Volgens Pleyade heeft Abvakabo FNV meerdere keren onaangekondigd locaties en ruimtes van de instelling betreden. Pleyade vindt dat daarmee de privacy van de 'veelal kwetsbare ouderen' is geschonden. Er zou veel onrust zijn ontstaan. Bovendien zijn volgens Pleyade medewerkers lastiggevallen die niet achter de vakbondsacties staan. 

Escalatie conflict

Het conflict tussen de vakbond en de zorginstelling escaleerde 22 november toen vakbondsleden en SP-Kamerlid Ulenbelt van het terrein van het Arnhemse verpleeghuis Altenova werden gezet. Ze waren het gebouw binnengegaan om folders uit te delen. Volgens Pleyade is besloten om Abvakabo FNV nu te weren omdat afgelopen dinsdagavond weer leden van de vakbond onaangekondigd naar de instelling waren gekomen. Ze zouden op de gangen en in de huiskamers van bewoners hun verhaal hebben gedaan.

Abvakabo FNV vindt dat de werkdruk in het Arnhemse verpleeghuis Altenova, onderdeel van Pleyade, te hoog is. Personeel legde in december enige tijd het werk neer. Juli 2011 werd het verpleeghuis voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Pleyade trekt volgens de vakbond te weinig geld uit voor zorg.

Reactie Abvakabo FNV

Abvakabo FNV heeft geen goed woord over voor het besluit van Pleyade. Volgens de vakbond worden de vakbondsrechten van de leden zo geschaad. Abvakabo FNV zegt dat Pleyade sinds het begin van de acties een 'strikt anti-vakbondsbeleid voert'.

A A A
donderdag 24 januari 2013 | 16:28 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 24 januari 2013 | 20:49
|