Pleyade weert medewerkers vakbond

ARNHEM - Zorginstelling Pleyade in Arnhem gaat medewerkers van Abvakabo FNV weren als zij bij Pleyade willen overleggen of actie willen voeren. Dat heeft Pleyade de vakbond in een brief laten weten.

Volgens Pleyade heeft Abvakabo FNV meerdere keren onaangekondigd locaties en ruimtes van de instelling betreden. Pleyade vindt dat daarmee de privacy van de 'veelal kwetsbare ouderen' is geschonden. Er zou veel onrust zijn ontstaan. Bovendien zijn volgens Pleyade medewerkers lastiggevallen die niet achter de vakbondsacties staan. 

Escalatie conflict

Het conflict tussen de vakbond en de zorginstelling escaleerde 22 november toen vakbondsleden en SP-Kamerlid Ulenbelt van het terrein van het Arnhemse verpleeghuis Altenova werden gezet. Ze waren het gebouw binnengegaan om folders uit te delen. Volgens Pleyade is besloten om Abvakabo FNV nu te weren omdat afgelopen dinsdagavond weer leden van de vakbond onaangekondigd naar de instelling waren gekomen. Ze zouden op de gangen en in de huiskamers van bewoners hun verhaal hebben gedaan.

Abvakabo FNV vindt dat de werkdruk in het Arnhemse verpleeghuis Altenova, onderdeel van Pleyade, te hoog is. Personeel legde in december enige tijd het werk neer. Juli 2011 werd het verpleeghuis voor een periode van vier maanden onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Pleyade trekt volgens de vakbond te weinig geld uit voor zorg.

Reactie Abvakabo FNV

Abvakabo FNV heeft geen goed woord over voor het besluit van Pleyade. Volgens de vakbond worden de vakbondsrechten van de leden zo geschaad. Abvakabo FNV zegt dat Pleyade sinds het begin van de acties een 'strikt anti-vakbondsbeleid voert'.

A A A
donderdag 24 januari 2013 | 16:28 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 24 januari 2013 | 20:49
|

REACTIES

Geplaatst door: Gerrit - 29-01-2013 10:35
Nou nou willeke, waar staat in de wet dat het verboden is (zich overigens misdragende) vakbondsvertegenwoordigers te weren uit een bedrijf of instelling? Die wet zou ik graag eens lezen. Zelfs ILO Verdrag 135 gaat zover niet hoor.
Geplaatst door: Willeke - 24-01-2013 23:59
Het is bij wet verboden, om personeel te weren, danwel te ontslaan wanneer ze lid zouden zijn van wélke vakbond dan ook! Pleyade handeld dus tegen de wet en het gedupeerde personeel, kán hier dus tegen procederen! Het liefst en más!
Geplaatst door: Dennis de Boer - 24-01-2013 23:50
Schandalig zeg dat een zorgorganisatie dit zomaar mag doen, zorgpersoneel gaat niet zomaar actie voeren! Wat heeft pleyade te verbergen?
Geplaatst door: miranda - 24-01-2013 19:04
Wat een onzin om te zeggen dat de vakbond onrust veroorzaakt onder kwetsbare bewoners. Slechte zorg, dat veroorzaakt pas onrust onder kwetsbare bewoners!!!!
Geplaatst door: Bram - 24-01-2013 18:07
Zijn ze nog steeds aan het modderen daar!?
Zo'n (tegen)reactie van dat bestuur daar zegt al genoeg dat er nog steeds wel degelijk zaken aan de orde zijn die het daglicht niet kunnen verdragen!
Aanpakken dat clubje.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.