Vier zeer zwakke scholen in GLD

ARNHEM - Gelderland telt op dit moment vier zeer zwakke scholen waarvan twee basisscholen, een middelbare school en een zeer zwakke school voor speciaal onderwijs. Dat blijkt uit cijfers van de Inspectie van het Onderwijs. In heel het land zijn er 55 zwakke scholen. In 2009 waren dat er nog 108.

In Gelderland gaat het om de Ds. Van Maasschool in Wapenveld, De Vuurvlinder in Vuren, Lyceum Elst in Elst (havo, vwo) in Elst en Kristallis Scholengroep (locatie Hazenkamp) in Nijmegen. 

Scholen worden als zeer zwak beoordeeld als zowel de bereikte leerprestaties van de leerlingen als het onderwijsproces onvoldoende zijn. Een school krijgt maximaal twee jaar de tijd om de boel op orde te krijgen.

Vliegende Brigades

Zeer zwakke scholen kunnen de hulp krijgen van 'Vliegende Brigades'. Die kunnen bijvoorbeeld helpen bij het inrichten van leerlingenzorg, scholing en coaching van leerkrachten en ondersteuning van de schooldirectie.

Scholen niet verrast

De twee basisscholen zijn niet verrast over het oordeel van de inspectie. Algemeen directeur Bert van der Lee van het bestuur waar de Vuurvlinder onder valt: "Het is een ferm oordeel van de minister, maar we krijgen nu ook veel hulp. We zijn dus al enkele maanden hard aan de slag om de zaken weer op orde te krijgen."

A A A
vrijdag 08 juni 2012 | 08:12 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 08 juni 2012 | 16:10
|