Nijmeegse raad kritisch over parkeerautomatendrama

NIJMEGEN - De Nijmeegse gemeenteraad is erg kritisch naar aanleiding van het rapport over de parkeerautomaten. De automaten die begin dit jaar in Nijmegen zijn geplaatst, zorgen sindsdien voor veel ophef in de Waalstad, onder andere omdat zij massaal uitvielen en gebruiksonvriendelijk zouden zijn.

In het rapport dat is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, staat dat er ernstige fouten zijn gemaakt, maar dat de wethouder niet tegen de regels heeft gehandeld. Het college trekt hieruit conclusie dat de wethouder niet hoeft op te stappen. De oppositiepartijen zijn het hier niet mee eens. Zo miste de wethouder volgens de VVD 'coördinatie en regie' en heeft hij volgens de Verenigde Senioren Partij zelfs gelogen. De wethouder verwijst steeds naar de technische problemen die onstaan zijn omdat de leverancier niet heeft geleverd wat er was beloofd, maar volgens de SP heeft hij als verantwoordelijke prutswerk geleverd. De meeste oppositiepartijen vinden dat de wethouder moet opstappen.

 Op 6 juni tijdens het debat in de gemeenteraad moet blijken of verantwoordelijk wethouder Beerten nog voldoende steun van de raad krijgt om aan te blijven.

A A A
woensdag 23 mei 2012 | 22:54 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 23 mei 2012 | 23:14
|

REACTIES

Geplaatst door: Schrijfmij - 23-05-2012 23:36
Opstappen of niet. Wij blijven zitten met automaten die het bloed onder mijn nagels vandaan halen. Daarbij heeft het ons als Nijmegenaren een hele flink zak geld gekost. B&W, blijf toch eens van zaken af die gewoon goed werken. Je hoeft niet altijd iets te veranderen.
(ik kijk ook even naar het verkeersbeleid op de goffert tijdens de laatste koninginnedag. Dat heeft jaren en jaren prima gewerkt. Dat moet je niet veranderen!!!!
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.