Vertrouwen bestuur Politieacademie opgezegd

APELDOORN - De ondernemingsraad van de Politieacademie in Apeldoorn heeft het vertrouwen opgezegd in het College van Bestuur.

Er zitten twee reorganisaties aan te komen en de ondernemingsraad heeft er geen vertrouwen in dat het bestuur het opleidingscentrum kan leiden naar een 'nieuwe toekomst'.

Er zijn meerdere kritiekpunten, maar de ondernemingsraad vindt ondermeer dat er onvoldoende sturing is op de ontwikkeling van de Politieacademie in relatie tot de inrichting van de Nationale Politie. Daarnaast zitten er twee reorganisaties aan te komen, terwijl de wetgeving over het onderwijs op de politieacademie nog naar de Tweede Kamer moet. De manier waarop het bestuur handelt, zorgt volgens de ondernemingsraad voor onnodige onrust en onduidelijkheid onder collega's.

Het college zegt zo snel mogelijk weer in gesprek te willen gaan met de ondernemingsraad.


A A A
dinsdag 11 december 2012 | 16:49 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 11 december 2012 | 17:12
|

REACTIES

Geplaatst door: h.bierlee - 09-04-2013 07:06
Er zijn altijd mensen die de macht willen laten zien. Goed dat zij ontslagen worden of op non actief.Het blijven zakkan vullers.
Geplaatst door: toto - 12-12-2012 06:56
op bestuurlijk niveau (dus niet de surveillant, de ME-er, de balimedewerker, de wijkagent) wodt er aan machtsmisbruik gedaan bij de Politie. Politie zet bewust mensen tegen elkaar op, provoceren en intimideren mensen.
Enige jaren geleden is er wisseling van de wacht geweest van de korpschef om de discriminatie binnen het Politiekorps te Arnhem een halt toe te roepen.

Of dat nu is veranderd, dat weet ik niet. Wel zijn er nog steeds mensen binnen het Korps die, op bestuurlijk niveau, misbruik maken van hun macht.

Ik vind dat erg kwalijk want ik het de arbeider-politie erg hoog zitten en veel vertrouwen in.
Het gedrag van de bestuurders doet dit vertrouwen echter laten wankelen.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.