vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandDossier EHEC-bacterie

Europa is al een aantal weken in de ban van de EHEC-bacterie. Aan de ziekte zijn officieel inmiddels 30 mensen overleden; 29 in Duitsland en één in Zweden, na een bezoek aan Duitsland. Daar overheerst steeds meer de overtuiging dat de oosprong van de besmettingen in Hamburg ligt. Een donderdag 9 juni gemeld sterfgeval betreft een 57-jarige inwoner van Frankfurt am Main die eind mei in Hamburg is geweest.

De oorzaak van de besmettingen door de darmbacterie is nog niet gevonden. Komkommers, taugé en bietenspruiten passeerden al de revue als mogelijke drager van de gevaarlijke bacterie, maar definitief uitsluitsel is er nog niet.

In Nederland zijn er tot nu toe nog geen mensen overleden. Wel is een aantal mensen besmet; het officiële aantal staat op 9 juni op acht., aldus het RIVM. Voor zover bekend is één van de zieken een inwoner van Gelderland. De zieken hebben ernstige diarree, maar geen nierproblemen.

Ook is bij een teler van bietenspruiten in Kerkdriel een milde variant van de darmbacterie gevonden. De hele partij is vernietigd.

Al het nieuws over de EHEC-bacterie in Gelderland vindt u op deze pagina.


Artikelen:

Reportages:

A A A
donderdag 09 juni 2011 | 15:44 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 10 juni 2011 | 16:03
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox