vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandAlle woningen drijven in Maas

MAASBOMMEL - Alle veertien drijvende woningen in de uiterwaarden van Maasbommel drijven allemaal voor het eerst samen op de Maas.

Volgens onze verslaggevers hangen sommige woningen wat scheef, maar is het allemaal binnen de marges. Er vinden op dit moment wel inspecties plaats om te zien of er geen problemen voordoen.

De woningen liggen normaal op de bodem, maar bij stijgend water dobberen ze op het water mee. De woningen zijn bedoeld om te recreëren. Zes jaar duurde het voordat alle procedures konden worden afgerond en de huizen er lagen.

A A A
dinsdag 11 januari 2011 | 13:22 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 11 januari 2011 | 13:38
|

REACTIES

Geplaatst door: bouwkunde student - 13-01-2011 22:07
@ oud bommelaer

200 jaar geleden stond uw huis er ook nog niet en was er misschien wel hele mooie natuur. Door uw huis kunnen daar geen schaapjes meer grazen, vogeltje vliegen tegen uw ramen enz. De drijvende huizen afgezien van het ontwerp gaan mee met de natuur, als het water stijgt stijgen de huizen mee. Ik hoop voor u dat u een hele hoge berg vind waar u op kunt wonen in uw tentje. Maar laat aub de ontwikkeling van huizen die op het water drijven niet stoppen. Dit jaar worden de energie eisen van woningen weer aangescherpt en bent u de vervuiler in dat oude achterstallige huis!

Bewoners van de drijfhuisen, geniet van deze prachtige vinding en deel uw ervaringen!
Geplaatst door: bewoner huis - 13-01-2011 19:18
oud bommelaer
hoor ik daar iets jaloers zijn door klinken wij hebben dit en wij hebben dat en weet je praat voor je zelf
wij zijn blij met onze huizen respecteer dat
Geplaatst door: Willy Arts - 13-01-2011 18:12
Als tevreden bewoner van een van de bewuste woningen sinds enige maanden, maar nu bewoner in Spanje. Ga ik uit van de stelling:
"het verguisde gebouw van vandaag, is het monument van morgen". Maar iedereen mag zijn mening hebben en die van een ander respecteren.
Geplaatst door: oud bommelaer - 13-01-2011 17:59
@bewoner huis. Waarom zou ik ons mooie Maas en Waal moeten verlaten en verhuizen? Ook wij hebben het hoogwater en de evacuatie meegemaakt in Maasbommel en ik vind alle commotie omtrent de drijvende woningen nogal overdreven.Ja idd mogen ze van mij zinken, zonder bewoners, omdat het spuuglelijke dingen zijn die de omgeving en het aanzicht verpesten. En met mij, vinden alle échte inwoners van Maasbommel dit.
Geplaatst door: bewoner huis - 12-01-2011 11:49
als wij zinken dan ben jij met jouw huis al lang onder water gelopen oud bommelaar ga verhuizen naar amsterdam,of nog beter naar een onbewoond eiland
Geplaatst door: Gera - 12-01-2011 02:10
Lelijk vind ik de huizen niet maar verder kan ik me helemaal vinden in
het verhaal van de oud inwoner van Maasbomnmel. Ik begrijp het ook niet, hoe bedenk je zoiets terwijl je aan de andere weer natuurgebieden creëert. Geld, macht en projectontwikkelaars daar gaat 't om en wat mij betreft mogen DIE allemaal werkloos worden, hebben we ook wat minder 'criminaliteit', krijgen ze weer meer geweten en wij houden mooie natuurgebieden.
Geplaatst door: oud bommelaer - 11-01-2011 22:17
Ik heb en kan, als oud inwoner van Maasbommel nog steeds niet begrijpen dat dit ooit goedgekeurd is,zoiets verschrikkelijk lelijk, aan zo'n pracht stukje dijk en natuur. De kleuren en woningen verjagen de dieren, bederven het uitzicht en spectucalair is het niet, woonarken drijven toch ook en is dit hetzelfde alleen nu in de vorm van een huis.
Van mij mogen ze állemaal zinken en dan nóóit weer zoiets doms bedenken, laat de natuur met rust.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox