vandaag op tv

ook bij omroep gld








 






Nieuws dossiers


Omroep Gelderland





Stoofpeertjes in rode wijn (6 tot 8 stuks)

Bereiden: 7 minuten

In de pan: 1 ½ uur

Niets is makkelijker dan zelf stoofpeertjes maken, je hebt alleen wat geduld nodig. Ideaal om de avond tevoren alvast te maken, je hele huis gaat er lekker van ruiken. Je kunt er een goedkope fles rode wijn voor gebruiken, of juist eentje uit een heel oud kerstpakket die niet meer lekker is om te drinken. Maar ook allerlei verschillende restjes rode wijn (of port). Ook met de specerijen kun je naar hartelust variëren.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes (± 6-8 stuks)

  • fles rode wijn

  • 1 kaneelstokje

  • 1 citroen

  • 3 kruidnagels

  • 2 steranijs

  • 10 zwarte peperkorrels

  • 100 gr. suiker

Bereiding

Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe ze in een pan, Giet de wijn erbij.

Vul aan met water tot de peertjes onderstaan. Schil met de dunschiller repen van de schil van de citroen.

Doe die in de pan, samen met alle andere ingrediënten. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur aan de kook komen. Laat op het allerlaagste vuurtje dan nog 2,5 uur zachtjes trekken (zo nodig met een plaatje eronder). Controleer of de peertjes mooi zacht zijn en zet dan het vuur uit. Laat ze in de pan rustig afkoelen.

Serveren: Warm, lauwwarm of koud.

A A A
maandag 20 december 2010 | 13:13 | Laatst bijgewerkt op: maandag 20 december 2010 | 13:13
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox