vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandRechtszaak om tuin in Dodewaard

DODEWAARD - Een bewoonster van de Kersenbongerd in Dodewaard dreigt naar de rechter te gaan als ze haar tuin niet terugkrijgt van Stichting Woningbeheer Betuwe.

De vrouw huurt een bovenwoning, en had met haar onderbuurman afgesproken dat zij de voortuin mocht gebruiken. Nu hij overleden is, heeft de woningverhuurder de benedenwoning met voor- en achtertuin verhuurd en de tuin waar de vrouw gebruik van maakte leeggehaald.

De andere bewoners van de Kersenbongerd, die onderling dezelfde afspraken zouden hebben gemaakt, zijn bang dat zij in de toekomst ook hun tuinen kwijtraken.

De woningstichting zegt niets te weten van de informele afspraken, maar de benedenwoningen met voor- en achtertuin te blijven verhuren.

A A A
woensdag 06 oktober 2010 | 11:47 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 06 oktober 2010 | 19:41
|

REACTIES

Geplaatst door: H.A.T. bewoner - 06-10-2010 22:57
Ben er geheel met de reactie van bewoner, tijdstip 13:31 uur. Bij mijn weten behoren de voortuinen van HAT-woningen toe aan huurders van de bovenwoningen, de achtertuinen behoren toe aan de benedenwoningen. Dit is al jaren zo geweest. Het zou jammer zijn als dit nu de kop ingedrukt wordt. Temeer jezelf waar mogelijk je eigen voortuin zelf heb ingericht & er geld in heb gestoken.
Wonende van de midden '80-er jaren tot op heden is er nooit op deze wijze erop gewezen. Mij is door de WBouw gezegt, voortuin is van bovenwonig, achtertuin van benedenwoning... Daar nooit geen problemen mee gehad, hopelijk beperkt het alleen de WB dodewaard & niet in overige omliggende dorpen, daar waar de WB ook actief is.
Mochten de bovenburen alsnog verhuizen, dan pas kan de WB bepalen wie wat krijgt, maar zolang er nog een huurcontract geldig is, en dus nog loopt, blijven huurders van HAT-bovenwoningen de voortuin behouden.
Dát lijkt me rechtvaardiger, tja wij huurders brengen toch alleen geld in het laatje, het overige laat de WB (blijkbaar) koud!!! Da's jammer...voor hun imago.
Geplaatst door: J. - 06-10-2010 16:59
De Woningstichting is wel lekker bezig!! Dodewaard mag blij zijn met deze Woningstichting!!
Geplaatst door: Sybilla van der Laan - 06-10-2010 15:06
Ik weet niets van de Kersenbongerd, maar uit wat ik lees maak ik op dat de voortuin bij onderlinge afspraak door de bovenbewoner wordt verzorgd. Veronderstel ik krijg een huurwoning aangewezen, met voor- en achtertuin, dan WIL ik voor- en achtertuin, ongeacht de onderling gemaakte afspraakjes.
Geplaatst door: joke - 06-10-2010 13:56
Het is toch logisch dat een woningbouw vereniging geen rekening kan houden met allerhande onderlinge afspraken?
Een woning wordt verhuurd met of zonder tuin. Ik denk dat, wanneer men het huurcontract erop naleest, dit wel duidelijk moet zijn.
Geplaatst door: klaas - 06-10-2010 13:34
ja die swb zijn we in dodewaard klaar mee of ze breken alles af of zetten zo weer de boel op stelten
Geplaatst door: bewoner - 06-10-2010 13:31
als bewoner van de kersenbongerd weten we niet anders dan dat de tuinen die bij de hatwoningen behoren dat ze gedeeld zijn dat hou dus in dat er nooit afspraken zijn gemaak met de bewoners onder elkaar en dat de woning bouw van mening is dat het wel zo zou zijn jammer maar hopen dat er een goede oplosing komt voor alle partijen
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox