vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandRazzia in Putten herdacht

PUTTEN - In Putten is zaterdagavond de razzia van 66 jaar geleden herdacht. Er werden ruim 20 kransen gelegd, onder meer door voorzitter Gerdi Verbeet van de Tweede Kamer.

Na de herdenking werd een boek gepresenteerd. Het is geschreven door een man die elf concentratiekampen overleefde.

De razzia was een vergelding van de Duitse bezetter voor een aanslag op een auto van de Wehrmacht. Vrijwel de gehele mannelijke bevolking werd weggevoerd naar concentratiekampen. Slechts 48 mannen keerden terug.

Bij het filmpje: Don Bamberg, 90-jarige man die een boek geschreven heeft over de mannen van Putten; Dossier NN. De herinnering aan de razzia van Putten die plaatsvond in oktober 1944 is onuitwisbaar. Er zijn veel boeken geschreven over de razzia. Dit boek onderscheid zich omdat de hoofdpersoon, en tevens de schrijver, niet met de razzia van Putten is weggevoerd maar wel een periode met de Puttenaren is opgetrokken in de kampen. Zijn verhaal is zo bijzonder omdat Don Bamberg elf! concentratiekampen heeft overleefd, in de meeste van deze zaten ook Puttenaren. In Neuengamme en Aurich-Engerhafe heeft hij een aantal mannen uit Putten ontmoet en één in het bijzonder (Cor van Drie) beschrijft hij in zijn boek.

A A A
zaterdag 02 oktober 2010 | 21:05 | Laatst bijgewerkt op: maandag 04 oktober 2010 | 09:00
|

REACTIES

Geplaatst door: G - 03-10-2010 18:30
Moi Moi. Wat ben jij een angsthaas zeg! Wilders negeren is de kop in zand steken!
Geplaatst door: Moi - 03-10-2010 15:57
Ja en wanneer gaan we de volgende herdenkennu er een extreem rectse wind in Nederland dreigt te gaan waaien. en straks niet zeggen: Ja maar dat wilden wij helemaal niet, als je op wilders hebt gestemd ben je medplichtig en mede- verantwoordelijk voor het eventuele leed dat mensen aangedaan word, ik zeg eventueel want ik hoop nog steeds dat het anders zal lopen.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox