vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandVitesse wil landskampioen worden

ARNHEM - Vitesse wil binnen drie jaar landskampioen worden. Dat zei Maasbert Schouten, de inmiddels ex-eigenaar van Vitesse, tijdens de persconferentie. Volgens Schouten is 16 augustus voortaan een feestdag voor Vitesse. "Er lonkt een glorieuze toekomst voor de club."

Volgens Schouten is er de laatste tijd hard gewerkt om de financiële problemen op te lossen van Vitesse. Schouten bedankte de algemeen directeur Paul van de Kraan en de Vrienden van Vitesse, die volgens hem de afgelopen jaren er voor gezorgd hebben dat Vitesse niet failliet is gegaan.

Schouten was eerst sceptisch toen hij hoorde van Jordania's plannen, maar de Georgiër heeft hem naar eigen zeggen overtuigd van zijn goede bedoelingen. Het eerste contact dateert van 11 juli, hij ontving de nieuwe Georgische eigenaar Merab Jordania bij hem thuis.

"We hebben een groter achterland en een mooier stadion dan AZ", zei Schouten. "Ik feliciteer hem met zijn keuze." Jordania had ook AZ en het Belgische KV Mechelen op het oog.

Screening
Jordania is voordat hij Vitesse mocht overnemen nauwkeurig gescreend, zegt Schouten. "Niet alleen wij hebben ons huiswerk gedaan", zei de preses. "De KNVB en gerenommeerde advocaten hebben ook uitvoerig onderzoek verricht. We zijn in Nederland de eerste betaalde club die zoiets meemaakt. Ik snap dat er scepsis is, maar meneer Jordania heeft alleen maar de bedoeling om Vitesse binnen drie jaar kampioen te maken. Hij is nu al heel erg betrokken bij deze club. Het klopt dat hij moest vertrekken als voorzitter van de voetbalbond van Georgië. Maar dat had alleen maar politieke redenen."

Schouten blijft actief als adviseur van de nieuwe Georgische eigenaar Merab Jordania. In welke vorm is nog niet duidelijk.


Zie ook:
Profiel Merab Jordania
Vitesse in Georgische handen
'Binnen paar dagen nieuwe spelers'

Run op seizoenkaarten Vitesse
Vitesse kent turbulente historie

A A A
maandag 16 augustus 2010 | 12:02 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 17 augustus 2010 | 06:08
|

REACTIES

Geplaatst door: wim - 19-08-2010 16:32
dat heeft Schouten gezegd en niet de nieuwe eigenaar.Voor de NEC fans kijk naar de hulp die jullie van Boekhoorn en de gemeente krijgen.(stadion kopen voor 1euro en weer terug verkopen voor 16 miljoen)
Geplaatst door: NEC´er - 17-08-2010 23:31
tja en dan komt de realiteit weer terug dat alle arneppertjes weer op de knietjes bij het gemeentehuis zitten om geld te krijgen voor het zielige FC Hollywood. whahahaha
Geplaatst door: NEC´er - 17-08-2010 23:30
ja ja, landskampioen worden, en toen ging de wekker af. Iedereen wakker en ziet in dat het een stoute droom was.
Als die vent inziet dat ie een bodemloze put heeft gekocht trekt ie zicht accuut terug, wie wil er nou een club waar die alleen maar bij moet leggen dan verdienen haha
Geplaatst door: joop - 17-08-2010 13:14
Een ideaal moment voor de politiek.
Nu kunnen ze met Jordania's centen zelf de broek ophouden. Laten zo. Mocht het eventueel na een paar jaar fout gaan dan kan de stekker er gewoon uit.

En dan geen steun meer van gemeente of provincie.
Geplaatst door: Sjaak Groenen - 17-08-2010 08:08
Ik woon al jaren in Thailand en het
valt me op dat bijna niemand die op
het Vitesse-verhaal reageert foutloos Nederlands kan schrijven.
Misschien allemaal nog aan het
inburgeren ?
Geplaatst door: dirco - 16-08-2010 20:20
@marcel
doet mijn moeder ondertussen. je leest het anders wel allemaal begrijp ik. geniet van jullie calimero gedrag.. tjonge wat een paar woorden wel niet kunnen doen. wat dacht je ik ga er niet inhoudelijk op in maar laat mijn lege hoofd de vrije loop!
Geplaatst door: marcel - 16-08-2010 20:16
He Dirco. Wordt het niet eens tijd dat jij een schone luier gaat aantrekken. Je zit nu al de hele middag te janken achter je pc,tje. Kleuter!!!!
Geplaatst door: WesleyD - 16-08-2010 18:55
Waarom is iedereen toch jaloers.
snap nekkers niet zo.straks zie je kluivert zijn 3delig pak uittrekken die gauw in zijn tinue stapt om zelf de gaols te maken want anders word het niks bij nijmegen daar zo.
Geplaatst door: Freek - 16-08-2010 18:16
Je eigen graf graven noem ik dit,je in laten met criminelen,de totale neergang!!
Geplaatst door: Beboren in een ECHTE stad - 16-08-2010 18:07
Voor alle verzuurde NEKKERS: TIP:
http://www.youtube.com/watch?v=JkImWbg76-o
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox