vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandTractor raakt bovenleiding spoor Geldermalsen

GELDERMALSEN - Op de kruising van de Rijksstraatweg en de Parallelweg in Geldermalsen heeft een tractor een bovenleiding geraakt bij een spoorwegovergang. De tractor stond korte tijde onder stroom, terwijl de chauffeur nog in de cabine zat.

De brandweer heeft de man snel kunnen bevrijden, omdat de tractor de bovenleiding heeft losgetrokken. De chauffeur is ongedeerd.

Tussen Utrecht Centraal en Tiel, Geldermalsen-Dordrecht en Utrecht-'s Hertogenbosch/Tiel rijden voorlopig geen treinen, meldt de NS.

Liveblog (gesloten)

19.46 We verwachten voorlopig geen nieuwe ontwikkelingen te kunnen melden en sluiten het liveblog.

19.43 NS meldt dat het treinverkeer langzaam op gang komt, behalve tussen Utrecht Centraal en Tiel . Daar rijden naar verwachting de hele avond geen treinen. Er worden bussen ingezet, treinreizigers moeten rekening houden met een uur vertraging.

18.55 Verslaggever Petra Kuzee meldt dat het rustig is op station Geldermalsen.

18.47 Cameraman Wim Hageman is ter plaatse en meldt dat de monteurs nog niet aanwezig zijn. De overweg in Geldermalsen blijft voorlopig gesloten voor al het verkeer.

18.43 Volgens de NS zitten er geen reizigers vast in treinen. Prognose: tussen Utrecht en 's Hertogenbosch zullen rond 19.30 uur weer treinen rijden. Op het traject Utrecht-Tiel zullen naar verwachting de rest van de avond geen treinen kunnen rijden.

18.30 De NS meldt dat tussen Utrecht-'s Hertogenbosch naar verwachting de hele avond geen treinen rijden. Er worden bussen ingezet.

18.27 Volgens spoorbeheerder ProRail had het ongeluk op geen slechter moment kunnen gebeuren, midden in de spits. Hun inspecteurs zijn ter plaatse, maar kunnen nog niet zeggen hoe groot de schade is. Zodra ze daar zicht op is, kunnen ze inschatten hoe lang de reparatie gaat duren.

18.22 Arriva zet bussen in tussen Beesd en Geldermalsen

18.16 NS zet bussen in tussen Tiel en Geldermalsen.

18.08 Het treinverkeer ondervindt nog veel hinder van het ongeluk. Tussen Utrecht Centraal en Tiel, Geldermalsen-Dordrecht en Utrecht-'s Hertogenbosch/Tiel rijden voorlopig geen treinen, meldt de NS.

18.05 Probleem rond tractor lijkt opgelost. Volgens de politie gaat het om een kabel van de bovenleiding van de trein. Schade valt daardoor mee. Chauffeur is ongedeerd. Auto's kunnen doorrijden, treinverkeer ligt nog stil. De tractor vervoerde een kraan, die was waarschijnlijk te hoog.

17.51 Tussen Tiel en Geldermalsen rijden geen treinen. De NS verwacht dat de storing tot 02.00 uur zal duren, treinreizigers moeten rekening houden met ruim een uur vertraging.

17.50 Er bestaat twijfel of de tractor een hoogspanningskabel heeft geraakt of de bovenleiding van het spoor bij de kruising. Politie meldt aanvankelijk hoogspanningsleiding.

17.40 Politie belt met meer informatie en stuurt persalarm uit.Reacties op gestremd treinverkeer

A A A
vrijdag 30 november 2012 | 17:45 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 30 november 2012 | 22:20
|
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox