vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandCROW maakt wegen 'seniorproof'

EDE - Het CROW in Ede gaat wegen 'seniorproof' maken. Het verkeersinstituut, dat richtlijnen opstelt voor bijvoorbeeld gemeenten, is hiervoor een project gestart.

Nu zijn bijvoorbeeld oversteekplaatsen ontworpen voor de gemiddelde gebruiker. Stoplichten staan hierdoor voor ouderen vaak te kort op groen. Omdat het aantal ouderen dat deelneemt aan het verkeer toeneemt, zouden ook de wegen hier meer op afgestemd kunnen worden, meent het CROW.

De onderzoeksresultaten van het project 'seniorproof wegontwerp', zullen op termijn ook in de politiek besproken worden en zo tot maatregelen leiden.

A A A
donderdag 14 juni 2012 | 13:12 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 14 juni 2012 | 13:19
|

REACTIES

Geplaatst door: Marieke - 15-06-2012 10:09
@ Albert en hoe lost die strengere keuring voor automobilisten het probleem van niet snel genoeg lopende ouderen op bij verkeerslichten/oversteekplaatsen? Dan moeten ze maar thuisblijven? Wie niet snel genoeg kan oversteken hoort niet op de straat? Ben benieuwd naar je ideeën daarover.

Strengere keuring is niet gek, alleen heeft kunnen rijden niks te maken met kunnen lopen.... Aangepaste auto's bestaan ook, wil je soms beweren dat lichamelijk gehandicapten niet mogen rijden? Belachelijk....
Geplaatst door: Albert - 14-06-2012 23:46
Oplossing is simpel. Maak de keuring strenger en het probleem is opgelost. Soms zie je mensen uit een auto kruipen die daarna geen stap kunnen verzetten. Als je je benen niet kunt gebruiken, kun je ook niet auto rijden. Zo simpel is het. En ja, ook ik kamp met gezondheidsproblemen en rij dus niet in de auto. Is voor mij vervelend, voor de rest van de stad een stuk veiliger.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox