vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandBoer huurt lantaarnpaal in Buren

BUREN - Er is toch iemand die een lantaarnpaal in het buitengebied van Buren huurt. Een boer least de paal vanwege de verkeersveiligheid. Hij betaalt daarvoor de komende tien jaar ruim 1200 euro voor.

De gemeente haalt 400 van de 900 lantaarnpalen weg. Hiermee wil Buren 50.000 euro bezuinigen. De gemeente had het plan eerder al aangekondigd en bood inwoners die het er niet mee eens zijn de kans een lantaarnpaal te huren.

Volgens de gemeente komt de verkeersveiligheid niet in gevaar; bij kruisingen en gevaarlijke bochten wordt geen verlichting weggehaald.

Eerdere berichtgeving:


A A A
donderdag 14 juni 2012 | 06:48 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 14 juni 2012 | 14:03
|

REACTIES

Geplaatst door: Ellen - 15-06-2012 00:11
Nederland op zijn smalst. Een eerdere reactie van mij is niet geplaatst. De situatie in Buren ken ik niet. Maar men moet het landelijk eens gaan bekijken. Ik heb mijn energie al een half jaar gestoken in brandende lantaarnpalen bij daglicht op zaterdag op een provinciale weg in de gemeente Apeldoorn.Ze sturen je van het kastje naar de muur. De een zegt, het is de verantwoording van de provincie Gelderland en een andere beambte zegt weer, het is hier een uitzondering, het valt onder de verantwoording van de gemeente Apeldoorn. Ik ben ca. 2 maanden geleden gebeld door een medewerker van gemeente Apeldoorn die ter plekke aanwezig was, hem het duidelijk uitgelegd welke palen het betreft. Maar nee hoor, ze snappen het echt niet.Want ze branden nog steeds op zaterdag bij daglicht. Het zijn zeker 8 palen. Ik kan daar met mijn pet niet bij.
Geplaatst door: Fladamier - 14-06-2012 13:35
Ik zou zeggen je had ze er beter nooit neer gezet kunnen hebben .
Dat is het grote probleem in een tijd van weelde word er nergens naar gekeken Alles kan met die centjes van de burgers . Hetis zo lekker uitgeven .
Geplaatst door: Bas - 14-06-2012 08:52
Wat is gevaarlijker: een onverlichte weg of een weg die bij kruispunten en scherpe bochten verlicht is, maar verder niet?

Persoonlijk zou ik die laatste weg toch altijd proberen te mijden - want hier en daar een lamp, dat betekent dat je de rest van de tijd verblind bent.

Of alles verlichten nodig is weet ik niet, maar hier en daar een lamp lijkt mij vragen om brokken
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox