vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandFNV: NS zegt niets toe over Syntus

DOETINCHEM - De NS weigert de garantie te geven dat vervoersbedrijf Syntus binnen nu en drie maanden niet failliet gaat. Dat meldt Lutz Kressin van FNV Bondgenoten.

De vakbond had woensdag een gesprek met de aandeelhouder over de situatie bij Syntus. FNV Bondgenoten wil dat de aandeelhouders bijspringen als de salarissen van het personeel niet meer kunnen worden betaald. Maar de NS wil daar geen toezeggingen over doen.

Syntus verkeert in financiële problemen. Volgens de OR dreigt zelfs een failllissement, maar Syntus zegt dat daar geen sprake van is. Het bedrijf denkt er met een herstelplan weer bovenop te komen. Volgende week wil de FNV opnieuw om de tafel met de aandeelhouders.

Gedeputeerde Bieze zei woensdagavond in de commissievergadering dat ze informatie van interim-directeur Anker van Syntus heeft gekregen dat aandeelhouders NS en Keolis Syntus blijven steunen, ook de komende maanden. De provincie heeft veelvuldig contact met Syntus over de financiële situatie.

Eerdere berichtgeving:

 

A A A
woensdag 13 juni 2012 | 18:59 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 14 juni 2012 | 08:13
|

REACTIES

Geplaatst door: chauffeur Syntus - 14-06-2012 09:49
Die Vink van de COR moet gewoon effe rustig aan doen. Hij heeft eerder hetzelfde geflikt bij Conexxion en Veolia. Wat hij nu geflikt heeft is een eenmansactie geweest waar de OR en personeel niet achter staan. Deze vent moet worden aangepakt.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox