vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandMoordzaak aangehouden om jetlag advocaat

ARNHEM - De behandeling van de zaak tegen een 41-jarige Nijmegenaar die wordt verdacht van de moord op een 68-jarige vrouw in de Cronjéstraat in Nijmegen in juni 2011 is aangehouden De advocaat heeft last van jetlag en kon zijn pleidooi niet houden. De raadsman kwam net terug van de behandeling van een zaak in Suriname en had de rechtbank al eerder gevraagd de zitting van vrijdag te verzetten.

De vrouw had een stel een postadres voor een uitkering verschaft, maar had dit opgebiecht aan de sociale dienst. In de nacht van de moord werden ook schoten gelost bij een café in de wijk Malvert en bij een flat in de wijk Tolhuis. Daarbij raakte een 47-jarige man zwaargewond. 

Volgens de man was de dodelijke schietpartij een ongeluk. Hij zegt per ongeluk geschoten te hebben. Zijn 32-jarige vriendin zegt er onder druk bij te zijn geweest. Zij wist niet dat de man zou gaan schieten.

Na de schietpartij werd de 41-jarige man met zijn 32-jarige vriendin opgepakt. De vrouw is november vorig jaar al vrijgelaten. Zij wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij de moord. Haar vriend zit nog wel vast en staat nu terecht.

De behandeling van de zaak gaat verder op 29 juni.

Tweets van onze verslaggever:

Eerdere berichtgeving:A A A
vrijdag 11 mei 2012 | 15:15 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 11 mei 2012 | 18:11
|

REACTIES

Geplaatst door: wwi - 12-05-2012 18:24
@Henk,ik ga er even van uit dat je op de datum van de hernieuwde zitting doelt, anders kan ik jouw opmerking niet plaatsen.
Het lijkt me meer voor de hand te liggen dat er voor de (hernieuwde) zitting op die datum pas ruimte en menskracht beschikbaar is.
Geplaatst door: Henk - 11-05-2012 15:38
Flinke jetlag als die 6 weken moet duren...
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox