vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep Gelderland22.525 mensen lopen Bloesemtocht

GELDERMALSEN - 22.525 mensen liepen zaterdag de Bloesemtocht, in en rond Geldermalsen. Dit aantal viel de organisatie een beetje tegen; een flinke groep was thuisgebleven wegens de slechte weersverwachting. Het weer viel uiteindelijk wel mee. Al spraken sommigen van een "blubbertocht".

Deelnemers konden kiezen voor acht verschillende afstanden, van 8 tot 40 kilometer. De Bloesemtocht, die wordt georganiseerd door het Rode Kruis, is een van de grootste eendaagse wandeltochten ter wereld.

Door de relatief lage opkomst hadden de wandelaars "alle ruimte", aldus een woordvoerster, die tevreden terugkijkt op de 20e editie.A A A
zaterdag 21 april 2012 | 14:07 | Laatst bijgewerkt op: zondag 22 april 2012 | 13:44
|

REACTIES

Geplaatst door: natasja - 22-04-2012 19:54
Ik liep de bloesemtocht voor de 12e keer mee. Wij lopen nu al 3 jaar met 3 generaties. Mijn moeder mijn dochter van 4 en ikzelf.
We hebben de 8 kilometer gelopen, mijn dochter die heeft de tocht helemaal zelf gelopen. Ik ben super trots op haar. Want het was toch eventjes wel koud en regenachtig. Maar gelukkig meest van de tijd was het droog. Schaduwtikkertje doen als de zon doorkwam. En de voor haar circustent was helamaal leuk.
Ze is blij met haar tweede speltje.
Want ja de 1e keer heeft ze 3 kilometer gelopen(2jaar) 2e keer 5 kilometer gelopen(3jaar) Dus nogmaals super trots dat ze nu de 8 kilometer helemaal heeft uitgelopen.
Geplaatst door: Jenny Vermeij - 22-04-2012 14:38
Dit was mijn 4de bloesemtocht, en nog nooit slecht weer gehad. Helaas was het nu anders, voor het eerst deze tocht met winterjas en regenjas gelopen. Uiteindelijk viel de regen mee, op een flinke bui in de ochtend na. Helaas was het parcours op sommige stukken niet begaanbaar, en hebben we toch wat mensen zien vallen. Maar al met al weer een hele mooie goed georganiseerde tocht. En zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar
Geplaatst door: Gerard - 22-04-2012 14:07
Bang voor de regen die voorspeld was. Het bleek echter prachtig wandelweer, dus was blij met mijn keus om het er toch op te wagen.
In 1 woord een geweldig wandelfeest en jammer voor de thuisblijvers.
Organisatie en mensen langs de kant bedankt en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn.
Geplaatst door: Andre Verweij - 22-04-2012 13:14
Voor de negende keer mee gedaan geweldig zoveel mensen voor het goede doel.Regen en bager, zowat.Ik heb genoten en velen met mij. bedankt!
Geplaatst door: greetje munnik - 22-04-2012 13:11
bedankt allemaal , was weer een tocht met een gouden rand .
volgend jaar weer voor de achtsts keer.
wij zijn er bij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Geplaatst door: ank gerrits - 22-04-2012 10:36
nou heb voor de eerste keer de bloesemtocht gelopen,vond het toppie hoor,en compliment voor alle vrijwilligers,was toppie geregeld,ben er volgend jaar weer bij hoor.
Geplaatst door: Jan Schuurmans - 22-04-2012 08:58
Mijn Vrouw en ik hebben voor de eerste keer de tocht gelopen en vonden het een geweldige tocht met een proffesionele organisatie. Ja en de regen die in het begin behoorlijk viel daat kon niemand wat aan doen. Het was wel op sommige stukken erg veel blubber.
Geplaatst door: Miek Ligtvoet - 22-04-2012 08:24
Super georganiseerd.
Zou het niet leuk zijn om in enkele boomgaarden de fruitsoort aan te geven die daar groeit.Nu is het voor de meeste van ons gissen of het appels of perenbloesem is die daar zo prachtig te bewonderen is.
Geplaatst door: Anny - 22-04-2012 03:44
het was weer een gezellige drukte in Geldermalsen,in de ochtend regen en blubber, maar de middag maakte alles goed, gezellige muziek onderweg en prima verzorging door al die vrijwilligers, hiervoor bedankt en tot volgend jaar.
Geplaatst door: Rian - 22-04-2012 00:20
Ik heb vandaag 40 km gelopen bij de Bloesemtocht. Ik moet zeggen het weer viel mij voor 100% mee.
Ik heb een flinke regenbui gehad en voor de rest een paar regendruppel. Later op de dag was het zelf een beetje warm en heb ik een tijd zonder jas gelopen. Er waren mensen op het station die vroegen waarom mijn broek niet vies was. Ik was vroeg gestart, dus ik had er al een poos op zitten. De zon in de middag maakte het allemaal weer goed. MOE MAAR VOLDAAN ben ik weer naar huis gegaan. BEDANKT BLOESEMTOCHT!

Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox