vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandEinde dreigt voor Culemborgse club

CULEMBORG - Voetbalclub Fair Play uit Culemborg moet vóór 6 juli weg zijn van sportcomplex Sprokkelenburg. Dat meldt de gemeente. Gesprekken over een alternatieve locatie zijn op niets uitgelopen, waardoor het einde van de club dreigt.

De gemeente heeft plannen voor de bouw van luxe woningen op het terrein, waar 80 jaar lang is gevoetbald.

De club zit al een tijdlang zonder bestuur. Dat stapte in oktober op uit frustratie over de vruchteloze gesprekken met de gemeente. Sindsdien was overleg niet meer mogelijk, aldus de gemeente.

De club ziet niets in een verhuizing naar het te ver gelegen sportpark Parijsch. Op park Ter Weyde kan de club met overwegend Marokkaanse leden niet terecht.

A A A
vrijdag 20 april 2012 | 13:03 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 20 april 2012 | 13:32
|

REACTIES

Geplaatst door: CN BON - 21-04-2012 16:31
@Gerrit: Wat betekent: "functie van kant?" Heb ik nog nooit van gehoord. Betekent dat dat de funtie van kant is gemaakt, dus niet meer bestaat? Zeg het maar...
Geplaatst door: gerrit. - 20-04-2012 23:27
Ik heb zojuist op de site van Fair Play onder de noemer van bestuur gekeken. Daar zag ik dat alle functie van kant waren. Wanneer er een bestuur is vul dan morgen de namen in, zodat iedereen kan zien dat er wel een bestuur is. Voor alle functies is nu op de site een vacature.
Geplaatst door: Ataynahnah - 20-04-2012 21:24
Beste Bas,

Verder dan met vooroordelen smijten komt je niet zo te merken.

Er is wel degelijk een bestuur. Alleen het bestuur wil als volwaardig gesprekspartner worden gezien. Praten heeft alleen zin als de andere partij je ook serieus neemt. Wat dus niet gebeurt. Om de uitspraak van wethouder Van Oorschot (in de wandergang) maar te noemen: Fair Play lost zichzelf wel op. Een wethouder die nog 2 jaar geleden voorzitter van Vriendenschaar was (aartsrivaal van Fair Play). Naar de buitenwereld wordt allemaal gedaan alsof het weer de fout van Fair Play is, maar als u geen weet hebt van wat er allemaal speelt, dan kunt u zich beter niet in een discussie mengen met een opmerking dat besturen en Marokkanen niet samengaan.

Zo werd o.a. druk op de Culemborgse Courant gezet om "voorzichting" te zijn met het plaatsen van presberichten van Fair Play. Pas nadat dit door de club is aangekaart bij de hoofdredacteur, verscheen weer een persbericht van Fair Play. De gemeente is uiteraard een grote adverteerder in de krant en misbruiken dit om alleen hun kant van het verhaal te laten horen.
Geplaatst door: Bas - 20-04-2012 13:36
Geen bestuur

Wel leden maar geen bestuur. Tsja, als je dan leest dat de leden overwegend Marokkaans zijn - Marokkanen doen vaak niet mee met besturen et cetera

en zonder bestuur ben je kwetsbaar. Want wie moet dan een bezwaar indienen? Yep, die is er niet
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox