vandaag op tv

ook bij omroep gld
Nieuws dossiers


Omroep Gelderland

Arnhem: Schuytgraaf pas in 2028 klaar

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil nieuwbouwwijk Schuytgraaf zelfstandig ontwikkelen. Er komt dan een eind aan de constructie waarbij samen wordt gewerkt met Stork Pensioenfondsen en AM in de Grondexploitatiemaatschappij (GEM). De wijk is pas in 2028 klaar in plaats van 2018, denkt de gemeente.

Door de crisis op de woningmarkt wordt er veel minder gebouwd. Daardoor dreigde een faillissement voor de GEM. In de nieuwe situatie zijn de risico's van de ontwikkeling en de verkoop van gronden uitsluitend voor de gemeente, die haar verlies van 15 miljoen euro neemt. De terugtredende partijen Stork en AM betalen de gemeente een afkoopsom van 10 miljoen euro.

De gemeente is nog steeds van plan 6250 woningen in de wijk te bouwen. Er komen geen kantoren. Wel komen er winkels en horecavoorzieningen, een kleine 9000 vierkante meter. Dat is iets minder dan eerst de bedoeling was.

De gemeenteraad praat maandag 16 april over de nieuwe koers van Schuytgraaf. Een week later wordt er waarschijnlijk een besluit over genomen.

A A A
donderdag 12 april 2012 | 14:14 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 13 april 2012 | 08:28
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox