vandaag op tv

morgen op tv

ook bij omroep gldNieuws dossiers


Omroep GelderlandArnhem: Schuytgraaf pas in 2028 klaar

ARNHEM - De gemeente Arnhem wil nieuwbouwwijk Schuytgraaf zelfstandig ontwikkelen. Er komt dan een eind aan de constructie waarbij samen wordt gewerkt met Stork Pensioenfondsen en AM in de Grondexploitatiemaatschappij (GEM). De wijk is pas in 2028 klaar in plaats van 2018, denkt de gemeente.

Door de crisis op de woningmarkt wordt er veel minder gebouwd. Daardoor dreigde een faillissement voor de GEM. In de nieuwe situatie zijn de risico's van de ontwikkeling en de verkoop van gronden uitsluitend voor de gemeente, die haar verlies van 15 miljoen euro neemt. De terugtredende partijen Stork en AM betalen de gemeente een afkoopsom van 10 miljoen euro.

De gemeente is nog steeds van plan 6250 woningen in de wijk te bouwen. Er komen geen kantoren. Wel komen er winkels en horecavoorzieningen, een kleine 9000 vierkante meter. Dat is iets minder dan eerst de bedoeling was.

De gemeenteraad praat maandag 16 april over de nieuwe koers van Schuytgraaf. Een week later wordt er waarschijnlijk een besluit over genomen.

A A A
donderdag 12 april 2012 | 14:14 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 13 april 2012 | 08:28
|

REACTIES

Geplaatst door: Merlijn - 13-04-2012 17:10
@Geplaatst door: jetse - 12-04-2012 16:22

Wat te weinig is, is dat de gemeente zegt dat zij slechts 15 miljoen euro verlies leidt.

Bouwgrond is door de crisis flink in waarde gedaald. Ik vermoed dat de gemeente de actuele waarde van de bouwgrond nog niet in de boeken heeft verwerkt. Zo wordt het probleem doorgeschoven naar de toekomst.

Griekse toestanden....
Geplaatst door: Merlijn - 13-04-2012 17:08
Mooi dat de gemeente het initiatief naar zich toe trekt. Nu kan er vaart worden gemaakt, ook omdat er door de crisis goed met bouwbedrijven valt te praten.

Daarom jammer dat de gemeente het afbouwen van de wijk. Het vergokken van gemeenschapsgeld met bouwgrond is daarmee nog niet afgelopen, men kan de echte waarde van die bouwgrond nog even ontkennen.
Geplaatst door: Grootste bouwput ooit - 12-04-2012 16:25
Zitten ze daar allemaal in het zelfde schuytje. Niet veel komt er van die mooie plannen die werden voorgeschoteld. Die wijk wordt al het zoveelste drama wat onder de leiding van Arnhem ons weer heel veel zal gaan kosten.

En dat terwijl in de omliggende wijken het achterstallig onderhoud is opgeschort naar 2014 omdat er geen geld is......vreemd contrast en erg gewaagt in deze financiële moeilijke tijd.

het imago van deze wijk heeft al veel schade opgelopen door teleurstellende beloftes maar nu wordt het helemaal niet meer aantrekkelijk om naar te verhuizen.
Geplaatst door: jetse - 12-04-2012 16:22
gemeente is afgekocht door project-ontwikkelaars met 10miljoen euro veel te weinig om het project schuytgraaf goed te ontwikkelen door gemeente zelf!het gaat gemeente boel geld kosten (lees inwoners arnhem)de gemeent is bij de neus genomen door de project-ontwikkelaars (stelletje geldwolven)hou de gemeente goed in de gaten wat ze nu gaan doen en die arme ondernemer driessen van AH moet maar zien of hij zijn investering terug verdiend in de schuytgraaf want is pas klaar in 2028 ??
Geplaatst door: Wouter - 12-04-2012 15:50
..gelukkig dat de gemeente dit project overneemt. Dat wordt er tenminste gekeken naar de belangen van de inwoners/bewoners. Dan worden winkels en voorzieningen tenminste aangebracht. Zonder dat de economie daar invloed op heeft.
12-04-2012 14:56
Minder voorzieningen in veel meer tijd...de nieuwe bewoners zullen nog heel lang kunnen genieten van een bouwwijk. Met kapotte of afwezige trottoirs en straten, e.d.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox