vandaag op tv

ook bij omroep gld

Nieuws dossiers


Omroep GelderlandPlan 11-jarige Jurre tegen eurocrisis

BREEDENBROEK - De 11-jarige Jurre Hermans uit Breedenbroek is in Groot-Brittannië in de prijzen gevallen met een plan om de Grieken van de euro en hun schulden af te helpen.

Jurres plan trok de aandacht van grote Britse media zoals de BBC en The Guardian en ook media uit andere landen besteedden er aandacht aan, zoals The Washington PostDer Spiegel en The Atlantic. Het komt er op neer dat alle Grieken hun euro's bij hun regering moeten omruilen voor drachmes. Met de euro's lost de regering de schulden af.

Jurre kreeg een eervolle vermelding en 100 euro. Hij illustreert zijn idee aan de hand van een tekening met treurende Grieken en geldstromen.

Op de school van Jurre, De Borckeshof, was het woensdag feest, de leerling uit groep 7 werd als een held binnengehaald. Lang bleef hij niet, hij had diverse afspraken voor interviews. Woensdagmorgen kwamen de BBC, de WDR en Associated Press langs.

Niet echt een goed plan
Leraar Jaap de Groot van het Staring College in Lochem vindt de aandacht die Jurre krijgt voor zijn plan hartstikke leuk voor de jongen, maar het is volgens hem geen echte oplossing. Zo is de drachme volgens De Groot niets waard. Het Amerikaanse magazine The Atlantic vindt het een "schattig idee, maar geen goed idee". 

A A A
dinsdag 03 april 2012 | 20:26 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 04 april 2012 | 19:39
|

Meest bekeken nieuws

Laatste Nieuws

Regio Veluwe

Regio Achterhoek

Regio Rivierengebied

Regio Arnhem / Nijmegen

Sportnieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan en u ontvangt iedere dag rond 15.00u het nieuws van de dag in uw mailbox