Schatgraven: programma over onontdekte kostbaarheden
Schatgraven is het programma van Omroep Gelderland waarbij presentator Peter van den Hout op zoek gaat naar verborgen schatten in Gelderland. Verschillende taxateurs beoordelen gratis kunst en curiosa. Heeft u thuis een object waarvan u graag te weten komt wat het is, waar het gemaakt is of wat het waard is? Kom dan naar de taxatiedagen.

Nieuwe taxatiedagen:
Zondag 11 september, Afrika Museum, Berg en Dal    
Zondag 25 september,Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt,, Beesd
Zondag 16 oktober Innovatiecentrum ICER, Ulft
Zondag 30 oktober Elisabeth Weeshuis Museum, Culemborg

Deskundige taxaties
Er zullen deskundige taxateurs aanwezig zijn op het gebied van o.a.: schilderijen; porselein, glas en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk; sieraden; textilia; boeken en grafiek; poppen(huizen) en speelgoed. 

De taxaties zijn gratis. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Per persoon krijgt u een bon met volgnummer. Om 11.00 uur starten wij met de taxaties; u gaat per groep van ongeveer 25 personen naar de taxateurs. Van objecten met een bijzondere herkomst of waarde worden ter plekke tv-opnames gemaakt. 

Om 16.00 uur worden de deuren gesloten; degenen die dan binnen zijn en een bon met nummer hebben, kunnen hun meegebrachte spullen sowieso laten bekijken. Bij extreme drukte kan besloten worden de deuren eerder te sluiten.
 
Schatgraven wordt uitgezonden op vrijdag om 17.20 uur (daarna ieder uur)