Schatgraven

Programma over onontdekte kostbaarheden

Schatgraven is het programma van Omroep Gelderland waarbij presentator Peter van den Hout op zoek gaat naar verborgen schatten in Gelderland.

Publiek kan ook dit seizoen weer kunst en curiosa meebrengen naar de verschillende taxatiedagen en meer te weten komen over de waarde en herkomst van dierbare objecten.

Er werken verschillende taxateurs mee aan het programma. Op het gebied van o.a.: schilderijen; porselein, glas en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk; sieraden; textilia; boeken en grafiek; poppen(huizen) en speelgoed. 

Taxatiedagen

Zondag 3 september 2017 in Kasteel Huis Bergh - s'-Heerenberg
Zondag 17 september 2017 in Museum Bronbeek - Arnhem
Zondag 1 oktober in Kasteel Wijenburg - Echteld 

De taxaties zijn gratis. U bent welkom vanaf 10.00 uur. Per persoon krijgt u een bon met volgnummer. Om 11.00 uur starten wij met de taxaties; u gaat per groep van ongeveer 25 personen naar de taxateurs. Van objecten met een bijzondere herkomst of waarde worden ter plekke tv-opnames gemaakt. 

Om 16.00 uur worden de deuren gesloten; degenen die dan binnen zijn en een bon met nummer hebben, kunnen hun meegebrachte spullen sowieso laten bekijken. Bij extreme drukte kan besloten worden de deuren eerder te sluiten.

Schatgraven wordt van 29 augustus t/m 17 oktober 2017 uitgezonden op dinsdag om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald)