75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 is nieuw multimediaal project van Omroep Gelderland. Het project werkt de komende jaren toe naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Dat doen we met een wekelijks televisiemagazine, een eigen website en pagina's op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Aan de hand van de oorlogsgebeurtenissen uit die tijd, dagboeken en andere egodocumenten. De 'gewone' Gelderlander komt zelf aan het woord over zijn en haar dagelijks leven: over alledaagse dingen, over hoop en vrees, en de manier waarop mensen zich door de oorlogsjaren heen sloegen. Verdriet en vreugde lagen vaak akelig dicht bij elkaar.

U begrijpt dat we niet alleen willen vertellen. 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 biedt vooral een platform voor Uw verhalen en Uw herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Verhalen, foto's, film en dagboeken; het is allemaal welkom. Bied ze aan via onze social media of via de interactieve website www.75jaarvrijheid.nl

Bevrijdingsfestival
De redactie van '75 jaar vrijheid, op weg naar 2020' is op zondag 17 september bij het Bevrijdingsfestival in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De programmamakers, waaronder presentator Erik van der Pol, ontmoeten er hun publiek op zoek naar boeiende, persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

U kunt voorwerpen, brieven en dagboeken laten beoordelen door een deskundig panel. Beelden hiervan ziet u terug in het Omroep Gelderland-programma. Ga dus alvast de dagboeken van uw familie en die ene bijzondere foto klaarleggen voor 17 september, 10.30 - 16.30 uur.

(Bezoekers die WO II-objecten meenemen voor het panel kunnen gratis naar binnen. Maximaal 1 persoon gratis per voorwerp)

 

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020: iedere maandag om 17:20 te zien op Omroep Gelderland.
(ook online te bekijken via www.gld.nl/tv