75 jaar vrijheid, op weg naar 2020

Welkom op deze tijdelijke site met de naam 75 jaar vrijheid, op weg naar 2020. Een nieuw multimediaal project van Omroep Gelderland met een wekelijks televisiemagazine, een eigen website en pagina's op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter. Het project werkt de komende jaren toe naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. En dat doen we aan de hand van de oorlogsgebeurtenissen uit die tijd, maar zeker ook aan de hand van dagboeken en andere egodocumenten. De 'gewone' Gelderlander komt zelf aan het woord over zijn en haar dagelijks leven: over alledaagse dingen, over hoop en vrees, en de manier waarop mensen zich door de oorlogsjaren heen sloegen. Verdriet en vreugde lagen vaak akelig dicht bij elkaar.

Het gebruik van social media illustreert de nadrukkelijke bedoeling van het project om niet enkel te vertellen maar ook om u een platform te geven voor Uw verhalen en Uw herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Dat kan via de genoemde social media maar ook via de interactieve website. Verhalen, foto's, film en dagboeken; ze zijn allemaal welkom en kunnen een plek vinden op de diverse fora van het project.

75 jaar vrijheid, op weg naar 2020 is iedere maandagavond om 17:20 te zien op Omroep Gelderland. De definitieve website zal in maart de lucht in gaan, via deze pagina krijgt u alvast een voorproefje.