Nieuws

Rookverbod in speeltuin Velp; 'Roken is een verkeerd voorbeeld voor grote kinderen'

VELP - Sinds 1 augustus zijn alle schoolterreinen al rookvrij, maar op veel speelplekken mag nog steeds gerookt worden. Kinderen in de Fuutstraat in Velp zijn het hier niet mee eens en vroegen de gemeente waarom het verbod niet voor hun speeltuin geldt? De gemeente heeft geluisterd. Sinds maandag zijn sigaretten er verboden.
"Het is fijn dat we nu geen last meer hebben dat er heel veel wordt gerookt", zegt een meisje in de speeltuin. "Anders gaat het heel veel stinken."
De kinderen hadden vaak last van leerlingen van het ROC iets verderop. Zij mogen niet meer op het schoolplein roken en daarom weken ze uit naar de speeltuin in Velp.

'Kinderen eten sigaretjes op'

"Ze gooien ook van alles op de grond", zegt buurtbewoner Maartje Poerink.. "En kleine kinderen pakken sigaretjes op en daar gaan ze mee spelen. En die eten ze zelfs op. En het is een verkeerd voorbeeld voor de wat grotere kinderen."
De kinderen hebben ook een handtekeningenactie gehouden om het roken te verbieden. "Dat hebben we gedaan om te laten zien hoeveel mensen het ermee eens zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!