Nieuws

Oorzaak verwoestende schuurbrand nog een raadsel

De eigenaar van de afgebrande hooischuur in Brakel snapt niet hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. Bij de grote uitslaande brand gingen in de nacht van dinsdag op woensdag honderden hooibalen in vlammen op. De brandweer is momenteel nog aan het nablussen. © Omroep Gelderland
BRAKEL - De eigenaar van de afgebrande hooischuur in Brakel snapt niet hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. Bij de grote uitslaande brand gingen in de nacht van dinsdag op woensdag honderden hooibalen in vlammen op. De brandweer is momenteel nog aan het nablussen.
De brand aan de Verdrietweg werd rond 3.00 uur gemeld. Toen de eerste bluswagens arriveerden, stond de boerenschuur van 100 bij 20 meter al volledig in lichterlaaie.
Bekijk de beelden van de brand (de tekst gaat verder onder de video):
Oorzaak verwoestende schuurbrand nog een raadsel

Kortsluiting uitgesloten

De eigenaar vertelt tegen Omroep Gelderland dat er geen elektriciteit in de schuur zat. 'Kortsluiting is dus uitgesloten.' Ook zijn de balen, voordat ze werden opgeslagen, gecontroleerd op hooibrand. Dat moet van de verzekering, aldus de eigenaar.
Als alle vlammen zijn gedoofd, kan er brandonderzoek worden verricht. Dat moet uitwijzen of er sprake is van brandstichting. Momenteel haalt de brandweer hooi uit de schuur, zodat dat goed geblust kan worden. Hoelang dat nog gaat duren, is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!