Nieuws

Politiebus in brand; brandstichting vermoed

Bron: Bart Meesters
In Culemborg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een politiebus in brand gestaan. Dat gebeurde aan de Mariahof. De brand lijkt aangestoken.
CULEMBORG - In Culemborg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een politiebus in brand gestaan. Dat gebeurde aan de Mariahof. De brand lijkt aangestoken.
Het is de tweede keer dat op deze plek een auto vermoedelijk in brand is gestoken. Een paar weken terug was het ook raak.
De politie had in de buurt gesurveilleerd en rook bij terugkeer een brandlucht. In eerste instantie werd gedacht dat er een container in brand stond, maar toen bleek de achterruit ingeslagen. Daar kwam rook uit het busje.
Buurtbewoners die gerinkel hoorden, kwamen er ook op af. Met een gieter blusten ze de brand. De brandweer hielp daarna met nablussen, hierdoor bleef de schade beperkt. De politiebus is deels door het vuur beschadigd.
Na de brand, wemelde het van de politie in de buurt. Zes politieauto's verzamelden zich rond de plek, waar vlak voor die tijd de brand uitbrak. De beschadigde politiebus is met een takelwagen weggehaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!