Nieuws

Zesde brand op rij in Epe, chalet verwoest

In Epe is opnieuw een brand geweest. In de nacht van woensdag op donderdag brandde een chalet af. Het is de zesde brand in korte tijd. Het gaat om een chalet bij campingpark De Koekamp.
De brandweer kreeg om 3.45 uur de melding van de brand. Het korps uit Epe kreeg bij de bestrijding van het vuur assistentie uit Oene en Oldebroek.
Een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland laat weten dat er geen mensen in het chalet waren. In naastgelegen woningen lagen wel mensen te slapen, waaronder een jong gezin. De brandweer kon voorkomen dat de brand naar deze woningen oversloeg. Er raakte niemand gewond.
Bekijk hier hoe het chalet in vlammen op ging (de tekst gaat onder de video verder): 
Zesde band op rij in Epe
De politie zette tijdens de brand de omgeving af voor toeschouwers en nam hier en daar gegevens van hen op. Het huisje is makkelijk bereikbaar vanaf de doorgaande route de Tongerenseweg (N309). Als de brand is aangestoken, waar men rekening mee houdt omdat het de zesde brand in korte tijd is in Epe, kan de dader snel verdwenen zijn.

Extra veiligheidsmaatregelen

Eerder gingen er drie schuren, een huizenblok en een houthok in vlammen op in Epe. De branden, allemaal in hetzelfde gebied, brachten burgemeester Hans van der Hoeve er woensdag toe extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo is er extra politie op de been in het dorp.
De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Zie ook: