Nieuws

Veluwse Stoomtrein Maatschappij zoekt helpende handjes

BEEKBERGEN - Van onderhoud tot kaartjes knippen, stoker of machinist: er is voor iedereen altijd een klus. Ook als je niet goed kan bukken bijvoorbeeld, dan zoekt de VSM iets anders voor je om te doen.
De Veluwse Stoomtrein Maatschappij is voortdurend op zoek naar mensen die, op welke wijze dan ook, hun steentje willen bijdragen aan het verwezenlijken van de doelstelling: het in werking houden van een rijdend spoorwegmuseum. Alle VSM'ers zijn vrijwilligers. Variërend van functies in de treindienst, of in een van de VSM-werkplaatsen tot administratieve functies.

Waarom vrijwilligers?

De VSM is begonnen in 1975 met een aantal ondernemers rondom de Veluwe (onder anderen de vader van Antoon van Hoof). Eerst was het een betaalde maatschappij maar in 1987 ging die failliet. De mensen die er destijds werkten wilden er graag vrijwillig mee doorgaan. Het waren echte stoomtreinfanaten. Nu is het een vrijwilligersorganisatie met een bestand van 200 vrijwilligers waarvan er een stuk of 50 echte diehard liefhebbers zijn en vaak werk verrichten. 
Al het geld dat verdiend wordt met de stichting wordt ook weer in deze instelling en in de spoorlijn gestopt. 
De meeste vrijwilligers hebben in het dagelijkse leven (bijna) niets met treinen te maken. 
Wie geïnteresseerd is kan ook op een zaterdag komen kijken in Beekbergen. Er zijn dan altijd mensen aan het werk. 

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op de website van Gelderland helpt.

In de uitzending van Gelderland Helpt op zondag 8 oktober maakt presentator Sonja Booms een ritje met de Veluwse Stoomtrein Maatschappij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!