Nieuws

Problemen op het spoor bij Ede en Zevenaar verholpen

De problemen op het spoor tussen Ede-Wageningen en Wolfheze zijn verholpen. Er reden op dat traject geen treinen door een seinstoring. Eerder op de middag reden er tussen Arnhem Centraal en Zevenaar geen treinen, die verstoring is inmiddels verholpen. Daar stond een defecte trein van Abellio op het spoor. © Omroep Gelderland (archief
ARNHEM - De problemen op het spoor tussen Ede-Wageningen en Wolfheze zijn verholpen. Er reden op dat traject geen treinen door een seinstoring. Eerder op de middag reden er tussen Arnhem Centraal en Zevenaar geen treinen, die verstoring is inmiddels verholpen. Daar stond een defecte trein van Abellio op het spoor.
Sinds april rijdt Abellio tussen Arnhem en Düsseldorf. In de eerste weken waren er veel technische problemen. De trein viel op de eerste dag al uit. Ook daarna ging het mis; zo strandden reizigers in Zevenaar. De laatste tijd lijkt het goed te gaan.
De regionale trein rijdt veel vaker dan de ICE (elk uur namelijk) en stopt op veel meer stations. Dat is onder meer goed nieuws voor wie naar Emmerich wil. Vanaf Arnhem duurde zo'n reis vier uur, nu nog maar 22 minuten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!