Nieuws

Man steelt bronzen beeld in Loenen

Het beeld van Willem Koestapel dat is gestolen.
Een man van 30 uit Lelystad heeft bekend dat hij een bronzen beeld heeft gestolen in Loenen. De politie hield hem zondag aan op een camping in die plaats. Het beeld is nog spoorloos, meldt de politie. © Google Street View
LOENEN - Een man van 30 uit Lelystad heeft bekend dat hij een bronzen beeld heeft gestolen in Loenen. De politie hield hem zondag aan op een camping in die plaats. Het beeld is nog spoorloos, meldt de politie.
Het beeld is gestolen in de nacht van 18 tot 19 september vanaf het terrein van een hotel aan de Eerbeekseweg. De eigenaar van het beeld deed aangifte. Aan een alerte Apeldoornse metaalboer werd het beeld te koop aangeboden, waarop de politie is ingelicht en de verdachte in beeld kwam. 
De man uit Lelystad verbleef in een stacaravan in Loenen, waar de politie op 21 september voor de deur stond maar toen was de verdachte niet thuis. Afgelopen zondag probeerde de politie het nog een keer, met meer succes. De man is aangehouden, gaf de diefstal toe en verklaarde dat het beeld in Amsterdam is verkocht toen het in Apeldoorn niet lukte. De man zit nog vast.
De Amsterdamse opkoper is bezocht, maar deze ontkent dat hij het beeld heeft gekocht. De opkoper is nu ook verdachte, de politie doet onderzoek naar wat er met het beeld is gebeurd. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl