Nieuws

Stankoverlast in Apeldoorn door brandende accu's

In de Apeldoornse wijk Osseveld-Zevenhuizen wordt geklaagd over een hinderlijke penetrante lucht. De stank komt uit een container met oude accu's, waarin vanochtend vroeg korte tijd brand heeft gewoed. © Rico Reijenga
In de Apeldoornse wijk Osseveld-Zevenhuizen wordt geklaagd over een hinderlijke penetrante lucht. De stank komt uit een container met oude accu's, waarin vanochtend vroeg korte tijd brand heeft gewoed.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zijn er al veel melding binnengekomen van stankoverlast. Hoewel de penetrante lucht hinderlijk is, is er volgens hem geen gevaar voor de volksgezondheid. 

Ramen en deuren dicht

Volgens de woordvoerder is er op het moment weinig wind, waardoor de stankoverlast nog even kan aanhouden. 'Houd desnoods ramen en deuren even gesloten', luidt het advies. De containerbrand woedde aan de Gladsaxe. Hoe het vuur is ontstaan, is niet bekend.
Ook Rico Reijenga werd zaterdagochtend wakker van de geur. 'De stank werd alleen maar erger en uiteindelijk zijn we maar uit bed gegaan en hebben de brandweer geholpen om de brandhaard te vinden, we konden toch niet meer slapen. Uiteindelijk vond mijn vriendin de brand.'