Nieuws

Record bewegend leren verbroken bij start Onderwijsweek

Het record bewegend leren is vrijdagochtend verbroken tijdens de start van de Nationale Onderwijsweek. In totaal deden 6739 leerlingen mee aan deze poging. © Gerd Jansen, via N1
NIJMEGEN - Het record bewegend leren is vrijdagochtend verbroken tijdens de start van de Nationale Onderwijsweek. In totaal deden 6739 leerlingen mee aan deze poging.
Op voetbalveld De Gildekamp startte de poging en via verschillende livestreams konden basisscholen en middelbare scholen in Nijmegen meedoen. De leerlingen moesten tegelijk rekenen en bewegen.

Geslaagd en ludiek

Een van de deelnemende scholen was het Montessori College. Zo'n 150 leerlingen van de school deden mee. 'Uiteindelijk was het geslaagd, ludiek en erg leuk' zegt Wilbert Lamers, docent lichamelijke opvoeding.
Lamers: 'Er stond ook een aantal kinderen. Zij zeiden: Hè, eindelijk mogen we bewegen; ze waren er blijkbaar aan toe.' Een kind dat meedeed zei: 'Ik vond het leuk om mee te doen en ook goed dat ze dit hebben georganiseerd.'
De combinatie rekenen en bewegen werd enthousiast ontvangen: 'In de klas zitten vind ik zelf heel saai. Bewegen vind ik veel leuker' reageerde een  deelnemertje na afloop.