Nieuws

De Graafschap sneuvelt al in eerste ronde beker na penalties

WERKENDAM - De Graafschap heeft na strafschoppen verloren van Kozakken Boys en ligt uit de beker.

Penalties:

Nieuwpoort mist de eerste strafschop voor De Graafschap, Den Hartog pakt de bal.
Stout scoort wel, 1-0 voor Kozakken Boys.
Serrarens maakt gelijk 1-1
Pollemans legt de bal achter Etemadi. Het is 2-1
Van Mieghem zorgt voor 2-2, het kan nog voor de Superboeren
Van Ingen scoort namens Kozakken Boys. 3-2
Tim Keurntjes faalt vanaf 11 meter. Gek dat hij er één moet nemen. De Graafschap lijkt te worden uitgeschakeld.
Kozakken Boys hoog over; De Graafschap leeft nog, maar moet nu scoren (3-2)
Klaasen maakt netjes 3-3. Als Kozakken Boys nu scoort is het alsnog klaar.
Moreira scoort. 4-3. De Graafschap ligt uit de beker.

Eindstand na 120 minuten 1 - 1

- er komen penalties in Werkendam om een winnaar aan te wijzen -

technisch manager Peter Hofstede (foto) kan een beslissing van de scheids niet geloven. De Graafschap leeft intens mee.
Kozakken Boys maakt aan het begin van de verlenging direct gebruik van de mogelijkheid om een vierde wissel toe te passen. De amateurs krijgen na tien minuten een enorme kans op een voorsprong via Agatowski, maar Etemadi redt knap. De spanning is voelbaar in Werkendam, waar De Graafschap verzuimde om het duel in de slotfase te beslissen. Nu wordt het een slijtageslag waarin Kozakken Boys zich nog eens opricht. Namens de Achterhoekers zijn El Jebli en Van den Hurk dicht bij de 1-2.
In de tweede verlenging is de eerste kans voor El Jebli, maar zijn schot gaat over. De krachten van de Brabanders vloeien nu langzaam weg. Marc Diemers is met een goed schot van buiten het strafschopgebied bijna trefzeker. Den Hartog pareert stijlvol. Het is steeds meer éénrichtingsverkeer. De Graafschap is continu dreigend en heeft het geluk nu ook niet mee. De derde wissel die De Jong pleegt is Klaasen voor Receveur. Van Mieghem schiet nog een keer naast diep in de tweede verlenging waarin strafschoppen steeds dichterbij komen. Ook Keurntjes komt nog als vierde verse kracht binnen de lijnen.
wedstrijdverslag reguliere speeltijd
In het eerste kwart gebeurt weinig. De Graafschap heeft veel meer balbezit, maar doet er nog te weinig mee. Kozakken Boys gokt op de counter en zakt diep in op het eigen kunstgras. Na ruim een half uur trekt Van Overbeek aan de noodrem na een rush van Monteiro en en krijgt Kozakken Boys een vrije trap. Mahmut Sönmez schiet raak. Keeper Etemadi van De Graafschap ziet er niet best uit. Daarna volgt helemaal een slechte fase van De Graafschap waarin het tempo veel te laag ligt, met talrijke slordigheden aan de bal. De Achterhoekers creëren niets.

Fans lichtpunt

Na rust brengt De Jong El Jebli voor Van Overbeek. In de eerste tien minuten heeft dat nog niet tot veel verbetering geleid. Receveur scoort in buitenspelpositie. Het enige positieve tot nu toe aan De Graafschap zijn de fans die al een uur zingen met een groepje van 30 man. In de omschakeling is er een kans voor El Azzouti namens Kozakken Boys maar Etemadi brengt vrij makkelijk redding. Halverwege de matige tweede helft zijn er ineens twee kansen. Eerst scoort Van den Hurk bijna na een combinatie met Ars en direct daarop maakt de centrumspits uit Didam toch de 1-1.

Grote kansen

Een kwartier voor tijd loopt De Graafschap toch weer achteruit en krijgen de Achterhoekers de vierde gele kaart. Na Van Overbeek, Driver en Van Mieghem is het nu Abena met een onbesuisde overtreding. Met de komst van Serrarens zet De Graafschap de progressie voort. Kozakken Boys oogt vermoeider en De Graafschap rukt steeds meer op naar voren. El Jebli krijgt een kans en ook Serrarens faalt van dichtbij om de 1-2 te maken. Hij mikt op de paal. In blessuretijd (6min) krijgt Van den Hurk nog een enorme kans om het duel voor de verlenging te beslissen, maar dat gebeurt niet.
Vooraf:
Trainer Henk de Jong kiest voor Agil Etemadi in het doel in plaats van de vaste keeper Filip Bedarek. De Jong kondigde dat vrijdag al aan toen De Graafschap met 4-1 won van Jong FC Utrecht.
Achterin staan vanavond in balbezit verdedigers. Driver is als linksback één van hen. Tutuarima speelt als een hangende linksbuiten. Op rechts geldt hetzelfde voor Abena (back) en Van Overbeek. Tutuarima maakte tegen Utrecht na rust een goede indruk in deze rol op zijn geliefde linkerkant. Voorin is Ars de centrumspits, geflankeerd door Van den Hurk en Van Mieghem. Receveur en Diemers zijn de controlerende middenvelders.
De Graafschap staat in de competitie op de zesde plaats. Kozakken Boys, al jaren een gerenommeerde amateurclub, speelt in de tweede divisie. Daar staan de Brabanders op een elfde plaats in de middenmoot.
Opstelling De Graafschap: Etemadi, Abena, S.Nieuwpoort, Driver; Van Overbeek, Diemers, Receveur, Van Overbeek; Van den Hurk, Ars en Van Mieghem
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!