Nieuws

NEC wint bekerwedstrijd in Emmen met 3-1

NEC heeft in de eerste ronde van de beker afgerekend met Emmen. Het werd 3-1 voor de Nijmegenaren in Drenthe. © Broer van den Boom
EMMEN - NEC heeft in de eerste ronde van de beker afgerekend met Emmen. Het werd 3-1 voor de Nijmegenaren in Drenthe.
Joris Delle stond onder de lat in plaats van Joshua Smits. En ook Ferdi Kadioglu verscheen aan de aftrap. Het talent start op de plek van Jari Schuurman, die vrijdag nog scoorde tegen Emmen, toen het 1-1 werd. Bij het uitvak hing een spandoek gericht tegen trainer Adrie Bogers.
NEC had het zeker niet eenvoudig in de beginfase, al was Ted van de Pavert wel dicht bij de openingstreffer. Na twintig minuten kwam Kadioglu goed door, maar hij schoot voorlangs. En Telgenkamp moest gestrekt naar de hoek voor een pegel van Mo Rayhi. En ook Michael Heinloth had een aardige uithaal. Maar na een half uur opende Emmen de score. Na een fraaie steekbal rondde Bannink knap af: 1-0.
Kort daarop zorgde de sterk spelende Sven Braken op beheerste wijze voor de gelijkmaker na een slechte terugspeelbal van Lima.
Ondertussen verdwenen de spandoeken tegen Bogers, volgens supporters moesten die worden weggehaald.

NEC snel naar 1-3

Na rust drong NEC meteen aan. En dat leidde al snel tot de 1-2 van Sven Braken na een overstapje van Ted van de Pavert uit een voorzet van Wojciech Golla.
Een snelle aanval leverde de 1-3 op. Ferdi Kadioglu gaf de bal mee aan Arnaut Groeneveld, die na een knappe passeeractie wist af te ronden. Daarna had NEC het duel zonder problemen onder controle. Joris Delle voorkwam door goed uit te komen de 2-3 van Anco Jansen. Na een schitterende combinatie met Braken ramde Kadioglu tegen de paal. Groeneveld miste ook nog een grote kans op nummer vier.
Opstelling: Delle; Heinloth, Golla, van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi, (Sleegers), Braken, Groeneveld.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl